Girl Crush: Hanna Schönberg

  Šveđanka čiji stil kopiramo.
  09.10.2023.
  RECOMMENDED

  Francuskinje imaju „ono nešto“ (je ne sais quoi) neuhvatljivo i teško objašnjivo, neodoljivost Engleskinja leži u njihovom šarmu, duhovitosti i intelektu, možda i u smelosti da eksperimentišu sa modom, a u čemu je tajna Šveđanki?

  Žene koje zbog svoje svetle puti, kose i očiju, istovremeno deluju krhko i snažno, ledene kao priroda iz koje su potekle, od davnina nose epitet najlepših žena na svetu. Prisetite se samo Grete Garbo, Anite Ekberg, Ingrid Bergman, a onda i Lene Olin i Rebecce Ferguson. Danas ih predstavljaju Alicia Vikander i makenka Elsa Hosk, ali i nekoliko influenserki, među kojima po stilu i lepoti prednjači Hanna Schonberg, naša ovonedeljna Girl Crush.  

  Instagram profil ove Amerikanke švedskog porekla, koja trenutno ima 25 godina i blizu milion pratilaca, prvo je bio posvećen putovanjima, ali je onda, zbog Hanninog stila i osećaja za lepo, brzo postao ultimativna fashion destinacija na koju hrlimo kad nam zafali inspiracije za oblačenje, ali i nadahnuća za to kako da sredimo ormar, uslikamo coffee table kutak ili provedemo vikend.

  Na njen profil se ide po lekcije o tome kako da nosimo oversized komade, posebno blejzere, majice i džempere, te kako da uz basic stvari stilizujemo nakit, posebno onaj od zlata, i kako da živimo quiet luxury estetiku, čija je ona predstavnica.  

  Istovremeno kežual i visoko elegantna, Hanna je shvatila da može da pruži mnogo više svojoj zajednici pratilaca, pa je osnovala modni brend ARAKII, za koji kaže da je ostvarenje njenog davnašnjeg sna.  

  Komadi koje dizajnira, istovremeno su oni kakve voli da nosi – održivi, kvalitetni i dugotrajni. Naravno da su oversized i miks muških i ženskih silueta, kao i materijala.

   

  Fotografija: Instagram @hannaschonberg

  Saznaj više:
  Povezani članci: