Baletanke: Da li smo spremni za njihov POVRATAK?

21.10.2023.
RECOMMENDED

Iz nekog razloga, izražene su reakcije na povratak baletanki. Ljudi su ili zgroženi činjenicom da je ova ravna obuća ponovo deo street style uniforme, srećni što su poslednji par baletanki odbacili u sklopu sa ostalom garderobom iz srednje škole, ili su balletcore estetiku dočekali otvorenog uma.

Ipak, baletanke su sada dostupne u raznim varijantima i ko može da zaboravi period iz 2010-ih kada su ih modne ikone Kate Moss i Alexa Chung proslavile kao karakteristična obuća jedne manic pixie dream devojke? Sada se više ne nose uz uske low waist farmerke (hvala modnim bogovima!), već su elegantan dodatak svakom savremenom stajlingu – od oversize pantalona do večernjih haljina.

Alexa Chung baletanke
Alexa Chung nosi Miu Miu baletanke
Miu Miu baletanke
Miu Miu

Modna kuća Valentino delimično je zaslužena za povratak njihove popularnosti. Od njihovih poznatih platform štikla prešli su na baletanke za FW23 sezonu. Isto tako, Khaite i Tory Burch su predstavili mesh modele i one sa cirkonima za nesvakidašnju verziju baletanki koje će odmah doći do izražaja.

Khaite baletanke
Khaite

Pored svih high-end baletanki sa dizajnerskim potpisom, postoje i pristupačniji modeli koji su trenutno naši go-to za ovu sezonu. Naravno, udobnost je ključni faktor za ravnu obuću, ali naši sezonski favoriti su baletanke od satena ili pliša ali i oni sa mašnom koja se vezuje oko članka. Šta će još da se smisli sada kada su baletanke ponovo povratile svoje mesto na modnoj lestvici, to jedva čekamo da vidimo.

BURO. preporučuje:

Mango baletanke
Mango

Zara baletanke
Zara

Dragana Ognjenovic baletanke
Dragana Ognjenović (Maya Ballerinas)
Saznaj više:
Povezani članci: