GIRL CRUSH: Vanessa Kirby

Glumica koju volimo!
13.11.2023.
RECOMMENDED

Najnoviji film Ridleyja Scotta, Napoleon, konačno stiže u bioskope 23. novembra. Jedno od najišćekivanijih ovogodišnjih ostvarenja prikazuje vrtoglavi uspon i strmoglavi pad francuskog imperatora Napoleona Bonaparte, kojeg igra Joaquin Phoenix.

S obzirom na to da je veliki vojskovođa prikazan i kroz prizmu odnosa sa ženom koju je voleo – Joséphineom, oduševljava nas činjenica da nju igra jedna od najboljih mladih glumica današnjice – fenomenalna Vanessa Kirby, naša ovonedeljna GIRL CRUSH.  

Vanessa Kirby je engleska glumica, rođena 18. aprila 1988. u Vimblodonu – u dvorištu njene kuće čuli su se uzvici i aplauzi sa teniskih terena, koja je širom sveta postala poznata po ulozi princeze Margaret u prvoj i drugoj sezoni serije The Crown, za koju je pobrala sve simpatije publike i kritike.

Ako ste imali sreće, gledali ste je u pozorištu, gde je, iako mlada, ostvarila zavidnu karijeru (igrala je u komadima Svi moji sinovi, San letnje noći, Avetima, Ujka Vanja, Tri sestre, Tramvaj zvani želja, Gospođica Julija…).  

Nakon serije The Crown, na red dolazi blokbaster Mission: Impossible – Fallout, pa maestralna uloga u Pieces of a Woman, koja joj je donela nominaciju za Oskara, za najbolju žensku ulogu. Znamo je i po epizodnoj ulozi u romantičnoj drami Dok nisam srela tebe, sa Emilijom Clarke. 

Tokom pandemije, zajedno sa svojom sestrom producentkinjom, osniva producentsku kuću u Londonu, Aluna Entertainment, koja se prvenstveno bavi filmovima u kojima žene čine pokretačku snagu, bilo kao autori ili kao tema. 

– To je moja misija, i misija kuće, da na platno iznesemo žene za koje osećam da su kao ja, a ne samo one nepobedive. 

Iako ne možemo reći za nju da je modna ikona, Vanessa ima prepoznatljiv modni stil, a postala je i uticajna u svetu mode – već nekoliko godina zaštitno je lice brenda Cartier, na crvenim tepisima najčešće oblači Valentino, a posećuje revije na velikim Nedeljama mode, gledajući ih iz prvog reda.

Iako svoj život drži superprivatnim, poznat je njen ljubavni status – već nekoliko godina je u vezi sa bivšim američkim igračem lakrosa Paulom Rabilom.

Fotografije @vanessa__kirby

Saznaj više:
Povezani članci: