Vreme je za DŽEMPER: Kako ove zime nosimo omiljene komade

09.12.2023.
RECOMMENDED

Zima je stigla (okej, još malo pa zvanično), što znači samo jedno – vreme je za džempere. Postoji li odevni predmet koji u hladnim danima više volimo? Verovatno ne – džemper kao sinonim za mekoću, ušuškanost i bezbrižnost, podseća na sve stvari koje obožavamo – skijanje, kućice na planini, sedenje kraj kamina dok u njemu gori vatra, kolačiće sa cimetom i medom, kuvano vino i pečeno kestenje, pravljenje anđela na snegu, grudvanje… Zapravo, džemper može na sve da nas podseti, samo ne na nešto što je seksi. Sigurno? Naravno da ne. Armija lepotica koje poslednjih godina volimo – od Belle Hadid, preko Hailey Bieber do Emily Ratajkowski, pokazuju da u odevnim predmetma od vune itekako možemo da se osećamo privlačno (što najčešće nema veze sa tim šta nosimo, već sa stanjem uma, al’ to je druga tema).  

Mnogo je načina da izgledamo šik ili kul u džemperu, posebno kad nosimo oversized komade, ali naš seksepil će posebno doći do izražaja u momentima kad na sebi imamo krop forme, što nežnije materijale, džemper-tunike ili džemper – haljine u kombinaciji sa dubokim čizmama… S obzirom na to da slika govori više od hiljadu reči – gledajte i kopirajte.  

Na golu kožu

Budimo realni, retko kad ćemo se odlučiti na tako nešto, pogotovo kad je napolju minus, ali evo ideje kad ne znate šta da obučete, a mislite da džemper nije opcija. Način na koji ga godinama unazad nosi Bella Hadid – široki džemper na kopčanje, zakopčan samo na sredni jednim dugmetom, obučen na golu kožu, a pritom uparen sa ostakom garderobe koja je kežual, može da izgleda taaaaako privlačno. Pogledajte.

Kropovani džemper

S obzirom na to da zimi najčešće nosimo dugačke jakne i kapute, nije problem imati na sebi kropovani džemper. Nosite ih na farmerke ili pantalone širokih nogavica i uživajte.

Džemper na kratke rukave

Ovo je najslađi odevni predmet za zimu, posebno ako znamo da uparujemo odeću – ponesite ga uz faux fur kožne rukavice, suknju od teksasa i duboke čizme.

Džemper sa dubokim izrezom

Šta god da obuče Emily Ratajkowski izgleda dobro, a opet, manekenka voli da nosi stvari koje ističu linije njegog tela. Pogledajte kako nosi džemper sa dubljim izrezom, koji je uz to i kropovan.

Oversized džemper uz šorts

Kombinacija koju često ne uzimamo u obzir, verovatno naviknuti da šortseve nosimo leti, a džempere zimi, jedna je od najslađih koje postoje, posebno uz trend belih čarapa i crnih mokasina. Igrajte se, u tome je sva poenta mode i trendova.

Kao haljina

Pantless trend jedan je od vodećih ove zime, pa evo ideje kako da ga uvrstite u svoj stil.

Saznaj više:
Povezani članci: