Girl Crush: Gabbriette

18.03.2024.
RECOMMENDED

Gabbriette, manekenka, muzičarka i food blogerka, rođena kao Gabriella Leigh Bechtel, u Kaliforniji (Orange County) 1997, sve je, samo nije tipična kalifornijska lepotica. Veliki proboj doživela je 2019. kao pevačica indie-pop benda Nasty Cherry (film o bendu čak može da se nađe na Netflixu). Više ne nastupa, ali danas šeta pistom na vodećim Nedeljama mode i za velike brendove, učestvuje u modnim kampanjama i – kuva.

Po čemu je Gabbriette drugačija? Pre svega po izgledu. Sa crnom ravnom kosom, tankim obrvama i gotovo uvek kožnom garderobom, podseća na Angelinu Jolie iz perioda kad je bila u braku sa Billyjem Bobom Thorntonom. Više gotička sveštenica nego model u farmerkama, Gabbriette, baš kao i Angelina nekad davno, kaže da se nikad nije osećala kao da negde pripada.

– Većina učenica u mojoj srednjoj školi bili su lepe, isključivo plavokose devojke, a moja sestra i ja smo Hispanoamerikanke. Zvali su me prilično pogrdnim imenima, ali naučila sam da se samo nasmejem tome, kaže Gabbriette, koja je, umesto da poput većine devojaka iz Kalifornije igra odbojku na plaži sa vršnjacima, radije odlazila u pozorište na časove plesa: „Bila sam uverena da ću postati profesionalna balerina i još uvek to mislim.“

Gabriette – od plesa i piste do paste

Gabbriette se nakon završetka srednje škole preselila u Los Anđeles, kako bi ostvarila svoje snove, ali umesto baleta, igrala je u muzičkim spotovima (pojavila se u Blood Orange Deva Hynesa na MTV-u). To ju je odvelo do modelinga i nakon što je za male pare nekoliko godina šetala pistama, trud se isplatio, kada je na pisti počela da nosi velike brendove – Diesel, Veru Wang, Dsquared2, da nabrojimo samo neke, da se pojavljuje u modnim kampanjama (Skims, Bottega Veneta, Heaven by Marc Jacobs) i na naslovnim stranama magazina – Dazed, L’Officiel, Vogue.

gabbriette 7

Još jedna netipična stvar u vezi sa devojkom koju zanimaju moda i umetnost jeste i to što na instagram ne postavlja isljučivo slike kampanja, odeće, beauty tutorijala, nego najčešće videe na kojima – kuva. Gabbriette nam pokazuje kako da na najbrži način napravimo zelenu salatu sa slaninom, ali tu su i veganske empanade, slatki krompir sa umakom od limuna i belog luka, pire od bundeve sa miso pastom… da nabrojimo samo neke recepte.

– U mojoj porodici se oduvek kuvalo, svi smo kuvali. Moja mama je Meksikanka, a tata Nemac, pa su se sretale različite kulture u našoj kuhinji. Uvek su eksperimentisali i kupovali časopis Bon Appétit. Svakom receptu, mama bi dala neki svoj touch, a tata je stalno nešto pekao na roštilju ili pravio kiseli kupus, otkrila je Gabbriette.

It Devojka novog milenijuma, postala je prepoznatljiva kao jedna od predstavnica succubus chic estetike (tu su još i Sydney Carlson, Amata Alp, Lisa Rinna), koja je zanosnovana na komadima odeće koje bi devedesetih birala Morticia Addms, da nije fiktivni lik. Sem tankih obrva, ovaj izgled karakterističan je i po lobotomiziranom pogledu i naglašenim jagodicama, ali on nikako ne glamurizuje bolest – pa dve od njegovih glavnih predstavnica kuvaju na instagramu!

Kad baš ne znaju šta će da napišu o Gabbriette, onda je predstave kao devojku rok muzičara, Mattyja Healyja, člana benda 1975, sa kojim je na kratko u vezi bila Taylor Swift.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: