Girl Crush: Alison Oliver

29.01.2024.
RECOMMENDED

Alison Oliver – za razliku od dvojice kolega iz filma Saltburn, Jacoba Elordija i Barryja Keoghana, nije bilo toliko poznata pre ovog ostvarenja Emerald Fennell, koje je bilo jedan od najgledanijih filmova u 2023. No, možda ste je gledali u seriji Razgovori s prijateljima (po istoimenoj knjizi Sally Roonie), nakon čega ju je magazin Variety stavio na listu 10 glumaca na koje treba da obratite pažnju u 2023.  

Ova irska glumica rođena je 1997. godine i da želi da se bavi glumom shvatila je još u osnovnoj školi, na časovima glume, pevanja i plesa. Nekoliko godina kasnije Alison i završava glumu na The Lir National Academy of Dramatic Art, a diplomira dan pošto su joj javili da je dobila ulogu u Razgovorima sa prijateljima. 

alison oliver

Posle serije koja je postigla veliki uspeh širom sveta (nažalost ne koliko i prva serija rađena po romanu Sally Roonie – Normal People), Alison Oliver debituje na sceni predstavom Women, Beware the Devil u Almeida teatru i snima još jedno televizijsko ostvarenje, Best Interests (BBC drama).  

Sa pozorišnih proba trčala je na snimanje filma Saltburn, koji ju je, da se ne lažemo, najviše proslavio.  

– Alison ima tu izvanrednu, gotovo mišićavu sposobnost da likove uvuče u sebe, umesto da ih izvuče iz sebe. Ona može da se promeni u trenutku i ima široki zamah, koji je čini jednom od najuzbudljivijih glumica svoje generacije – opisale su je kolege iz pozorišta. 

Baš kao i u Razgovorima s prijateljima, gde igra Frances, tako i u filmu Saltburn, u kojem tumači lik sestre, Venetie, iako je u prvi mah ne biste opisali kao fatalnu ženu, igrajući svoje junakinje ona sve vreme razbacuje svoju seksualnost unaokolo, ali je potpuno kontroliše u svakom trenutku.  

Alison je neko ko možda nema mnogo uloga iza sebe, ali njeno vreme tek dolazi. Uskoro ćeo je gledati u jednoj HBO mini seriji i filmu Order, u kojem igra sa Judeom Lawom i Nicholasom Houltom. U vezi je sa kolegom, irskim glumcem Eannom Hardwickeom, koji je u seriji Normal People igrao druga glavnog junaka, Roba.  

Fotografije: Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: