Kroz decenije – ovo su haljine sa dodele Oskara koje pamtimo

12.03.2024.
RECOMMENDED

Crveni tepih na dodeli Oskara donosi nam neke od najboljih modnih trenutaka u istoriji. Ponekad haljine čak ostave jači utisak nego sami filmovi. Odabrani modni momenti sa ove dodele nagrada urezani su u naše pamćenje za sva vremena – podsetimo se kultne haljine u obliku labuda koju je obukla Bjork.

Pored tog nezaboravnog trenutka koji je postao kultni momenat u pop kulturi, ovo su momenti sa crvenog tepiha koja ćemo teško zaboraviti.

CHER (1986)

Oskari moda 1
Oskara moda 2

Cher se te godine pojavila u fantastičnom outfitu sa potpisom Bob Mackie. Premda se nadala nominaciji za njenu ulogu u filmu Mask, do toga ipak nije došlo, ali se ona i bez obzira na to pojavila u ovom dvodelnom stajlingu i ukrala šou.

WINONA RYDER (1997)

Oskari moda 3

Winona je ovom prilikom potvrdila svoj status kao indie IT girl 90-ih, ali i suptilnu moć crne haljine i tamno crvenog karmina. Nežna haljina sa biserima i sitnim ukrasima je Chanel komad inspirisan modom iz perioda dvadesetih.

CELINE DION (1999)

Oskari moda 4

Celine Dion je zaista promenila pravila igre kada se pojavila u Dior smokingu koji je obukla naopačke, otkrivajući gola leđa. Odelo je stilizovao John Galliano, koji je tada radio za modnu kuću Dior, i za to vreme se ovaj outfit smatrao potpunim promašajem. Ipak, vreme je pokazalo da je u pitanju stajling koji se pamti.

HALLE BERRY (2002)

Oskari moda 5
Oskari moda 6

Halle Berry je 2002. godine postala prva Afroamerikanka koja je dobila Oskar za glavnu žensku ulogu i haljina je itekako bila za pobednicu. U pitanju je Elie Saab dizajn, ujedno elegantan i senzualan.

CHLOE ZHAU (2021)

Oskari moda 8

Režiserka Chloe Zhou je pomerila granice odevanje za crveni tepih kada se opredelila za bele patike i jednostavnu bež Hermès haljinu.

ZENDAYA (2022)

Oskari moda 7 1

Ništa slično nije obučeno za dodelu Oskara od kad je Sharon Stone spojila predimenzionirau belu košulju sa svilenom Vera Wang suknjom 1998. godine, dok je Zendayin outfit Valentino Haute Couture uz Bulgari Serpanti Viper narukvicama od belog zlata.

Saznaj više:
Povezani članci: