Pretraga

Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas

Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas

Tekst: BURO.

Foto: @parisiensinparis

One se od modnog pamtiveka nalaze u gotovo svakom razgovoru o stilu. “Francuskinja” i “Parižanka” vrte se do beskonačnosti, često i do gubitka svakog smisla svedenog na kliše komade koje žene kopiraju bez razumevanja, a svaki naslov knjige sa savetima (pogotovo oni koje potpisuju autentične ikone stila) rasprodaje se u sekundi.

Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 1)
Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 2)

I, šta je novo?

Ove godine dobili smo posebnu provokaciju. Serija “Emily in Paris” zapalila je internet i dok su jedni uživali u eskapizmu (ne sudimo), drugima se dizala kosa na glavi. Ipak, svi zajedno su o seriji pričali 24/7. Oko jedne stvari nije bilo rasprave: Emilyna pariska garderoba u stvarnom životu koštala bi milione i to je očigledno svima, ne samo modnim znalcima, a jednu “pravu Parižanku” ne biste mrtvu uhvatili u nečemu što vrišti sopstvenu cenu. Pomalo je ipak smešno da su svi, u ovom najvažnijem-nevažnom usijanju, zaboravili da Emily nije i ne treba uopšte da predstavlja Parižanku iako se nalazi u tom gradu (i ma koliko beretki stavila na glavu). Zabavna ironija, zar ne?

Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 3)
Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 4)

Ako vas, pak, interesuju prave Parižanke, tu je anonimni Instagram nalog @parisiensinparis. U njegovih gotovo 100 hiljada pratilaca pronaćićete mnoge devojke koje pratite poput @louloudesaison, a na feedu se pojavljuju i mnoge od njih u outfitima koje su same postavile na svoje naloge (i koje pratioci prepoznaju u komentarima) ali u toku svakodnevih izlazaka, ne snimanja. Tu su @leiasfez i @sophiefontanel ali i anonimni gimnazijalci koji kao da su išetali iz filma “Sanjari”.

Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 5)
Ako želite da znate šta zaista nose Parižanke, ovo je nalog za vas (фото 6)

Šta imamo da naučimo? Za početak, i pre prugastih majica i džempera, tu su kaputi. Uglavnom dugi, često oversized. Patike - ali one kultne poput belih kožnih modela sa Adidas i Nike potpisom, martinke i džombaste crne čizme i uvek, ali uvek, kosa koja izgleda kao da nije fenirana. Da, tu su i neke od legendarnih torbi sa Chanel i Gucci potpisom ali, zagledajte malo bolje: uglavnom je nemoguće odrediti iz koje su godine, a kamoli sezone. Dakle, vraćamo se na to da su sve te stvari tu da bi se u njima živelo, a ne vijali trendovi. Imali bolje lekcije za ovu novu godinu?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor