Pretraga

Bili smo na Hellessy prezentaciji Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš i press

Rese, duboki prorezi, džins, kristali i aplikacije, ali i kul vajb koji svemu daje notu savremenosti i visoku upotrebnu vrednost jeste ono što čini DNK-a brenda Hellessy. Radi se o onoj vrsti modela za koju je važno samo vaše raspoloženje i jedna dnenvna kombinacija lako može postati noćna, a uz malo truda i kombinacija za crveni tepih. Upravo je poslednja decenija lansirala dizajnere koji razmišjaju tako i koji su zauzetim ženama ponudili odeću koja je praktična, ali i dovoljno neobična da može proći baš svaki dress code. Iza brenda Hellessy stoji Sylvie Millstein, a naziv je zapravo izveden iz njenog i imena njenih sinova Hendrixa i Lennoxa.

Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 1)
Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 2)

Sylvie je brend osnovala 2012. godine u Njujorku, a u njega je utkala svoje francusko i japansko nasleđe. Uz sve to, kako godinama živi u Americi, pri kreiranju koristi i američke postulate primenljive mode, tako da su njene vizije interesantan miks praktičnosti, francuskog šika i nonšalancije, ali i japanske preciznosti. Jedinstvena vizija, za deset godina postojanja brenda se nametnula među modnim znalcima.

Hellessy kolekcija za jesen-zimu 2023. godine prikazana je posle 3 godine pauze i Sylvie je nove modele prikazala u okviru Nedelje mode u Njujorku, a zatim se tim spakovao i sa novim modelima otputovao u Pariz kako bi ih predstavio i urednicima iz Evrope.

Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 3)
Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 4)
Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 5)

Kako je ova kolekcija jubilarna, Sylvie se poigrala svime onime što je do sada predstavila publici i ponudila je novi remiks silueta po kojima je postavila prepoznatljiva. Topovi upareni sa pantalonama i džinsom su u fokusu, a svaki od njih ukrašen je detaljima kao što su mašne, kristali i nabori. Krojevi su posuđeni iz muške mode, ali su ukrasi ti koji donose ultra ženstven utisak svemu. Strogi krojevi oplemenjeni su upadljivim kristalima, a posebna pažnja posvećena je večnim komadima kao što su bela košulja, crni sako i džins koji su u Hellessy režiji postali komadi u kojima lako sebe možemo da zamislimo u provodima kojima se ne nazire kraj.

Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 6)
Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 7)

Ono što je zajednički imenitelj za sve modele jeste pokret, jer su detalji tako pozicionirani da tek kada se komadi obuku dobijaju na snazi: rese plešu, prorezi na nogavicama daju utisak dubine, kristalne aplikacije reflektuju svetlost svakim korakom... Bez sumnje, ovo su komadi u kojima će svaka žena biti primećena, dok su istovremeno dovoljno prijatni da nema potrebe za pravljenjem kompromisa sa udobnošću. I sama kreatorka je to dodatno želela da naglasi, pa je manekenku koja je ponela maksi zlatnu haljinu sa resama (jedan od potencijalnih red carpet favorita) na pistu postala u klasičnim belim patikama. Dok je na svetle džins zvoncare dodala traku od pliša raskošne crvene boje, koja se završava aplikacijom u obliku ruže.

Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 8)
Bili smo na Hellessy prezentaciji  Parizu, evo zašto ovaj brend treba da držite na radaru (фото 15)

Do sada su Hellessy kreacije ponele zvezde kao što su Rihanna, Beyonce i Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Demi Lovato, Emily Ratajkowski, a i naša Mija Knežević se ubraja u fanove brenda. Predlažemo da Hellessy držite na oku, jer je vreme ženstvene, kul, ali i udobne mode definitivno stiglo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor