Pretraga

Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet

Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet

Tekst: BURO.

Foto: @sciuraglam i @the_attico

Ako postoji lik koji je savršeno otelotvorenje klasike, elegancije i ekscentričnosti milanskog stila onda je to Sciura - starija žena koja je uvek besprekorno obučena, sa savršenom frizurom, biserima ili dijamantima oko vrata, crvenim ružem i uvek uredno sređenim noktima.

Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 1)
Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 2)

One će u običnu prodavnicu sa namirnicama otići obučene kao da idu na crveni tepih, u brendovima poput Prade i Chanela. Milanske gospođe dokaz su da moda nije samo za mlade, pošto je ove dame itekako dobro prate i nose. „Sciura“ na milanskom dijalektu znači "bogata žena", što te žene naravno i jesu, pa savršeno predstavljaju dobro poznati milanski old school glamur. Sciure se gotovo uvek kreću po centru Milana i po poznatim luksuznim buticima tako da, ukoliko se nađete u ovom gradu, tamo ćete ih i naći, što nas ne čudi s obzirom na to kakav konto u banci ima svaka Sciura. 2016. godine otvoren je i Instagram profil koji im je posvećen, Sciuraglam, koji danas ima čak 252 hiljade pratilaca. Iza naloga stoji Angelo, dečko koji je želio da ostane anoniman zato što profil nije napravio kako bi proslavio sebe, već kako bi pokazao glamurozan stil ovih milanskih gospođa. Milanske Sciure prepoznaće jedna drugu bilo da se sretnu u Milanu, Veneciji, Firenci ili Rimu, a njihov elegantan stil prepoznale su i Gilda Ambrosio i Giorgia Tordini koje stoje iza brenda The Attico.

Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 3)
Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 4)
Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 5)

Zato su se i odlučile da za svoj brend snime kampanju sa njima povodom otvarenja preuređenog bara Sant Ambroeus, koji se nalazi na istorijskoj lokaciji Corso Matteotti. Corso Matteotti je ulica (i njena uska okolina) na kojoj žive samo bogati Milanesi, a bar Sant Ambroeus je mnogo više od običnog bara. Upravo je on stalno mesto okupljanja bogatih i elegantnih Sciura, koje tamo odlaze da uživaju u espresu i čaju u pauzama između šopinga. The Attico je odlučio da spoji ljubav prema modi i kafi pa je tako nastala kolekcija sa nizom artikala predstavljenih kao omaž milanskoj kulturi (pre)bogatih.

Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 6)
Da li znate ko su Sciure, milanske gospođe kojima je opsednut modni svet (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor