Pretraga

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera

Tekst: BURO.

Foto: Press

Oni izbegavaju trendove i prave bezvremenske komade. Mali brendovi torbi izborili su se za svoje mesto u ormarima modnih insajdera, a sada je vreme da se nađu i u vašem. Evo šest kojih držimo na svojoj listi.

YU MEI 

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 1)

Dizajnerka Jessie Wong poreklom je sa Novog Zelanda, a odlučila je da se bavi dizajnom torbi iz lične potrebe - želela je torbu u kojoj će moći da nosi više od ruža za usne i telefona. Brend Yu Mei nosi njeno srednje ime, a inspiriše se kako svojim potrebama tako i svojim prijateljicama. Brend je poznat po izuzetno mekoj kvalitetnoj jelenskoj regenerativnoj koži koju nabavlja kao sekundarnu sirovinu drugih industrija u kojima se tretira kao otpad.

SAVETTE

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 2)

Njujorčanka Amy Zurek odlučila je da želi dizajn koji će biti protivteža modnoj opsesiji za novinama i trendovima i bacila se na dizajniranje torbi koje su "toliko bezvremenske da postaju sve bolje godinama, koje će žene predavati sa kolena na koleno. Ovo joj vrlo brzo polazi za rukom pošto je zanat pekla u brendovima The Row i Khaite, a komadi sa Savette potpisom su luksuznog kvaliteta ali ipak nešto nižih cena. 

YUZEFI

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 3)

Nazanin Yousefi doselila se iz Irana u London kako bi pohađala čuveni Central Saint Martins, a nakon što je diplomirala, radila je za brendove Christopher Kane i Richard Nicoll pre nego što je počela da pravi sopstvene komade. Ubrzo je imala porudžbine od Hedi Slimanea, Stevena Kleina i Patti Wilson, a svoj brend Yuzefi lansirala je 2017. Specijalizovala se za savremene torbe originalnih linija i oblika, a pored torbi diazajnira i neke odevne komade od kože. 

HEREU

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 4)

Imenom Hereu koji na katalonskom znači "naslednik", dizajneri José Bartolomé i Albert Escribano jasno su postavili svoj cilj, a to je da stvaraju torbe koje se vole generacijama. Njihovi komadi prave se u Španiji u porodičnim radionicama, a ističu se svojim mediteranskim duhom i formama koje uključuju velike torbe sa ručkama od pletene kože i od platna u kombinaciji sa kožom.

OBJECTS DASO

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 5)

Iza brenda Objets Daso stoji bračni par Catherine Whang i Pratik Vyas koji su odlučili da u svom dizajnu spoje strategiju i luksuznu izradu. Ona je radila za Dior, Celiné, Bally i Kilgour Savile Row, dok je on radio kao konsultant za razne agencije za razvoj strategije u Londonu. Svaka torba se ručno izrađuje u Firenci, a praktičnost i lepota idu ruku pod ruku u njihovom dizajnu. 

LITTLE LIFFNER 

Ovi šik brendovi torbi nalaze se na radaru modnih insajdera (фото 6)

"Nisam mogla da pronađem prefinjenu torbu koja nekošta koliko i dvonedeljni odmor pa sam odlučila da je napravim sama", reči su osnivačice brenda Little Liffner, Pauline Liffner von Sydow. Pre nego što je osnovala svoj brend, Paulina je godinama radila u modnoj inustriji u Štokholmu, a danas deli svoje vreme između Švedske i Firence u kojoj izrađuje svoje modele koje sama naziva suptilnim statement tašnama. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor