Pretraga

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet

Rihanna se među prvima upisala na listu kupaca

Tekst: Manda Javorina

Ime Amina Muaddi je poznato svakom ko prati street style scenu: prvo smo je primetili u društvu The Attico dvojca Gildae i Gorgiae, a zatim saznali da Rihanna nosi cipele sa njenim potpisom. I Rosie Huntington-Whiteley. I sestre Jenner. I Rania, kraljica Jordana. Kada sve ove žene izaberu (iznova i iznova) istu stvar, to je dovoljan povod da obratimo pažnju. Ne samo da su Amina Muaddi cipele naizgled preko noći postale ikonične, obožavane i apsolutno dominantne na Instagramu (iako ih je mnogo teže kupiti, ali o tome ćemo kasnije), nego su, ako je verovati onima koji ih nose, toliko udobne da se mogu nositi od ujutro do uveče uprkos visini štikle. Dozvolićete - nije mala stvar.

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 1)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 2)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 3)

 

Ali ko je Amina Muaddi, devojka koja stoji iza celog fenomena? Ona živi najveći deo vremena u Parizu (pošto blisko sarađuje i sa dizajnerom Alexandreom Vauthierom na cipelama za njegov brend - eto još jedne informacije koja kao da dolazi iz rubrike “Da li ste znali da”), odrasla je u Italiji, a poreklom je polu-Rumunka i polu-Jordanka. Modom je želela da se bavi od malih nogu, a karijeru je počela kao stilista u modnim magazinima u Italiji. U to vreme, već je počela da se pojavljuje na Nedeljama mode i upoznaje prave ljude. Kada je shvatila da je sve to zajedno ne ispunjava dovoljno, odlučila je da izuči zanat pravljenja obuće u okolini Venecije i nakon godinu dana prakse, osnovala brend cipela Oscar Tiye sa prijateljem da bi se iz ove kompanije povukla pre osnivanja sopstvenog brenda. U međuvremenu je počela da radi i na prvim cipelama za Vauthier.

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 4)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 5)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 6)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 7)
Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 8)

 

Iako i dalje blisko sarađuje sa ovim dizajnerom, pravi zvezdani niche dizajnerski status dostigla je tek kada je osnovala Amina Muaddi, brend za koji kaže da je “100% moj i 100% ja”. Na taj način, pridružila se grupi influenserki koje su sopstveni lik pretočile u modne brendove koji uspešno žive. Seksi, sa pravom merom drskosti i neočekivanim elementom dizajna u vidu stiletto štikle koja se širi pri dnu, kao da ima postolje, ove cipele su zahvatile svet modnih insajdera poput šumskog požara. Iskustvo na društvenim mrežama i prirodan talenat za navigaciju njima, višestruko joj je koristan; Amina pravi samo jednu kolekciju godišnje, a njeni delovi su u vidu dropova pažljivo raspoređeni po mesecima. Na taj način ekskluzivnost i potražnja se nikada ne smanjuju. Fizičko mesto prodaje ne postoji, a i selekcija sajtova na kojim ih možete kupiti je veoma stroga.

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 9)

 

Sa svoje 242 hiljade pratilaca na Instagramu, Amina Muaddi odlično zna šta radi: brend je prvi put predstavila upravo putem svog Instagrama i rasprodala kompletnu kolekciju u roku od 24 sata. Luksuz, individualnost, perje i kamenčići na arhitektonski oštroj silueti u kombinaciji sa besprekornim i direktnim PR-om. Imamo osećaj da je ovo sve i dalje samo početak. Ne gubite je sa svog radara.

Pomama za cipelama sa potpisom Amina Muaddi zahvatila je svet (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor