Pretraga

Upoznajte stilistkinju koja stoji iza čudnih modnih kombinacija koje nosi Julia Fox

Upoznajte stilistkinju koja stoji iza čudnih modnih kombinacija koje nosi Julia Fox

Tekst: BURO.

Foto: @juliafox @brianaandalore

Julia Fox dospela je u epicentar modnog sveta zbog svoje veze sa Kanyeom Westom ali je nikako ne možemo nazvati autsajderom ili početnikom. Ova rođena Njujorčanka bila je dobro poznato lice sa party scene ali i osnivačica brenda Franziska Fox sa svojom saradnicom i stilstkinjom Brianom Andalore. Iako javnost toga nije bila svesna, upravo je Briana stajala iza najvećeg broja autfita koje je Fox ponela i pre i za vreme i posle svoje veze sa Westom. Njih dve sarađuju još od 2010. godine, a Andalore je o glumici u intervjuu za magazin The Cut izjavila: “Julia Fox je sama svoja muza, hvala lepo.” Upoznajte devojku koja je kreativna sila sama za sebe.

Upoznajte stilistkinju koja stoji iza čudnih modnih kombinacija koje nosi Julia Fox (фото 1)

Njeno detinjstvo nije bilo tipično, a Briana kaže da je bilo izuzetno zabavno. Odrasla je u Njujorku, a igrom sudbine išla je u školu u legendarnom gay kraju i ta kultura je ostavila na nju dubok trag. Mama joj je dozvoljavala da je prati i kada je noću izlazila, a Briana je nosila kostim Zvončice sve vreme - to je bio njen vajb.

Sa Juliom Fox se upoznala na ulici kada je imala 18 godina, a Amandu Lapore prvi put je srela sa svega 15. Pohađala je alternativnu školu u kojoj se stažiranje računalo za ocenu pa je već sa 16 godina počela da radi u jednoj maloj kompaniji koja je prodavala materijale brendovima poput Betsey Johnson, Baby Phat i Anna Sui. Sa vlasnicom je birala uzorke i odnosila ih klijentima i tako se prvi put susrela sa modom kao poslom. Ovaj put joj je doneo saradnje sa mnogim kreativcima i ko-osnivanju modnog brenda sa Juliom.

Upoznajte stilistkinju koja stoji iza čudnih modnih kombinacija koje nosi Julia Fox (фото 2)

Kao stilistkinji devojke Kanyea Westa, stvari su se izdigle na novi nivo. Osim što joj se tempo života ubrzao na n-ti stepen, dobila je pristup njegovoj arhivi ali i kolekcijama velikog broja dizajnera. Jedan od prvih izazova bio je da za Juliu napravi 30 stajlinga za 30 dana unapred što je Briana uspela - sve zajedno sa izradom velikog broja komada - za svega 48 sati. I pored toga što je pritisak porastao pošto je glumicu gotovo preko noći počeo da posmatra i analizira ceo (modni) svet, Briana i dalje tvrdi da njihovu saradnju zapravo i dalje ne doživljava kao naporan posao već kao kreativan izazov i zabavu pošto je Julia neustrašiva.

Čekamo da vidimo kako će se stvari dalje odvijati i da nam dokažu da Kanye nije modni Svengali bez kog će Fox pasti ispod modnog radara. Ako je suditi po onome što smo videli do sad, očekuju nas zanimljive stvari.

Upoznajte stilistkinju koja stoji iza čudnih modnih kombinacija koje nosi Julia Fox (фото 3)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor