Pretraga

Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila?

Tekst: Manda Javorina

Foto: @tinakunakey @vincentcassel

Da, zauvek ćemo obožavati majice na pruge, ali neosporno je došlo vreme da se pozdravimo sa klišeima o Francuskinjama (čitaj: Parižankama) i to nema nikakve suštinske veze sa time da li ćemo i dalje nositi neke od njihovih arhetipskih komada garderobe ili sanjati da nam kosa pada baš kao onim najpoznatijim. Prosta i jednostavna istina jeste da sama reč "Francuskinja" već dugo vremena jednostavno oslikava mnogo, mnogo širu sliku. Jedan od najboljih dokaza za to je upravo Tina Kunakey.

Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 1)
Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 2)

Prvi put smo je primetili još 2015/16. zahvaljujući vezi sa Vincentom Casselom. Ceo svet je preko noći želeo da sazna kakva je to žena mogla da "zameni Monicu Bellucci" i, iako to ne bi trebalo da nam bude kriterijum kojim se, kao deo tog istog sveta, dičimo - nećemo se lagati da jeste bio razlog našeg ineteresovanja. Vincent je ikona sam za sebe, a za razliku od većine pripadnika svoje generacije, savršeno je u stanju da ostane u kul kategoriji, čemu svedoči i činjenica da "rastura na Instagramu" i to ne kao materijal za memove, već apsolutni #inspo. Tina itekako ima veze sa tim.

Ova dvedesetpetogodišnja Francuskinja rođena je u Tuluzu (tako da, eto, stvarno nije Parižanka), otac joj je poreklom iz Maroka, a majka sa Sicilije. Dakle, zaista pravi primer savremene Francuske koja sve manje ima veze sa dve, tri četvrti u Parizu (ma šta se Marine Le Pen trudila da proda njenim građanima i celom svetu, uostalom).

Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 3)
Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 4)
Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 5)

Grozim se prideva "egzotična" pošto me podseća na umetnost inspirisanu robljem i sve što uz nju ide pa ga neću koristiti u Tininom slučaju. Ona je jednostavno magnetična. 

Miks neverovatne lepote ali i karaktera koji proviruje iz svake fotke koju smo do sad videli, bilo da se radi o nekoj "morskoj" na kojoj je Vicent češlja (i kojoj bi se skoro mogao dati status viralna) pa do naslovnih strana magazina Vogue, Elle, Harper's Bazaar, L'Officiel... (ne znam koliko ih tačno ima, zabrojala sam se). Model, influenserka i glumica takođe je još jedna od retkih koja je u stanju da privuče pažnju na crvenom tepihu (Valentino ljubičasti momenat je nezaboravan).

Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 6)
Zašto je Tina Kunakey nova ikona francuskog stila? (фото 7)

U njoj su se sjatile mnoge stvari od kojih je lepota samo jedna od njih. Spontanost i prirodnost, seksipil, snaga, duh vremena. O daru za društvene mreže nećemo ni raspravljati. Vive la reine!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor