Lego x Dior: Evo šta stoji iza VIRALNE kolaboracije

28.11.2023.
RECOMMENDED

Osnovano od strane Christiana Diora 1946. godine, modna kuća Dior je ostavila večan trag u modnoj industriji, oblikujući tok savremenog stila svojim revolucionarnim dizajnom i vizionarskim vođstvom. Vizija brenda ogleda se i u njihovoj najpoznatijoj Lady Dior torbi i voljenom parfemu Miss Dior, simbol romantične ženstvenosti.

Kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije potencijalne saradnje između Diora i Lega, svi su se zapitali da li je ovo još jedan u niz neočekivanih kolaboracija ove godine i dokle će high-fashion otići da se približi široj publici.

  • Dior Lego kolaboracija 2
  • Lego Dior kolaboracija 1
  • Lego Dior kolaboracija
/ 3

Osnovan 1932., Lego je prethodnih godina evoluirao u globalni kulturološki fenomen. Sa setovima koji obuhvataju kompleksna čuda iz sveta arhitekture do voljenih filmskih franšiza, Lego osvaja entuzijaste svih uzrasta.

Slike su prikazivale kultnu upečatljivu plavu Lady Dior torbu u Lego obliku. Naravno, tu su se našle i slike Lego kompleta u obliku Miss Dior parfema i Dior ruža. Odmah se postavilo pitanje – kada i gde možemo da nabavimo ove Lego setove?

Slične fotografije su osvanule i za legendarnu Birkin torbu, sugerišući da za Lego takođe sledi saradnja za Hermès.

Međutim, ispostavlja se da nije u pitanju prava kolaboracija, već rezultat slika generisane pomoću veštačke inteligencije. S obzirom na pozitivnu reakciju, možda će modne kuće sada ozbiljno razmisliti da li da pokrenu saradnju sa brendovima kao što su Lego za nadolazeću zimsku sezonu.

Saznaj više:
Povezani članci: