Anna Wintour i veštačka inteligencija: Gde se prepliću TEHNOLOGIJA i MODA

07.11.2023.
RECOMMENDED

Veštačka inteligencija i moda se prepliću u jedinstvenim radovima digitalnog umetnika Ricka Dicka, kako se oglašava onlajn. Uživo ga ljudi znaju kao Riccardo, grafičkog dizajnera od 33 godine koji živi i radi u Toskani. Njegova Instagram stranica je subverzivni omaž modnoj industriji koji ironično sagledava aktuelne trendove i kampanje.

Nedavno je predstavio svoju interpretaciju stajlinga najpoznatije glavne i odgovorne urednice Vogue magazina Anne Wintour kroz seriju AI radova. Digitalni radovi prikazuju Wintour u do sada neviđenim izdanjima koji se umnogome razlikuju od njenog prepoznatljivog i svedenog stila.

Anna Wintour se pretvara u snežnu kraljicu u jednim od predloga Ricka Dicka, dok je drugi dočarava kao kraljicu zmija u kožnom snakeskin izdanju sa glamuroznim čoker ogrlicama.

Za oba zdanja, umetnik joj je ostavio prepoznatljivi pečat njenog ličnog stila – predimenzionirane crne naočare i uglađenu bob frizuru sa šiškama.

„Upotrebljavam veštačku inteligenciju da stvorim vizuelno lepe radove koji imaju i nešto da kažu, koji će nas naterati na razmišljanje – više od lepe slike“, rekao je u jednom intervjuu. Pomoću tehnologije Rick Dick pomera granice realnog i nudi alternativu tome što se zaista odigrava u svetu mode.

Saznaj više:
Povezani članci: