Lokalni UPCYCLE brendovi (i kako menjaju modnu scenu)

07.02.2024.
RECOMMENDED

Održivost, kreativnost, inovativnost – sve nas navodi na pristup modi po imenu upcycle. Ako već nista čuli za to, u pitanju je dizajn pravac koji korišćenoj odeći daje novi život pomoću jedinstvene vizije dizajnera.

Bilo da su brendirani komadi ili iskopani sa hrpe second-hand garderobe, ovo su primeri kada kreativnost zaista dolazi do izražaja.

VARIKINA

Eksperimentalni brend Varikina Studio deluje izvan modnih okvira i, pored odevnih predmeta, nudi aksesoare za kuću, printove i zajnove u saradnji sa lokalnim umetnicima. Ipak, najpoznatiji su po garderobi. Second-hand majicama i pantalonama daju novi život pomoću štampe na tekstilu, a motivi su mahom inspirisani domaćom pop kulturom i umetnošću.

FIJI STUDIO

Uz opis koji glasi „addicted to high fashion and sexy nostalgia“, Fiji Studio predstavlja pažljivo odabran izbor vintage komada koji su zatim sređeni kako bi im se poboljšao izgled (i kvalitet). Dakle, zaista je u pitanju one-of-a-kind garderoba, od Gucci x Tom Ford naočara za sunce do Porsche 911 Turbo kožne jakne.

KINNO

Nike korset i The North Face torbica? Kinno pronalazi sportske komade od kultnih brendova i transformiše ih u fenomalnu odeću za izlazak. Pored toga, prave i custom komade za one koji želi svoj unikat sa Kinno Wear potpisom.

Saznaj više:
Povezani članci: