Dress to Manifest: Možemo li odećom da privučemo ono što želimo?

  28.01.2024.
  RECOMMENDED

  Shopping urednica američkog Voguea, Alexis Bennett Parker, godinu pred nama nazvala je manifest dressing godinom. Ukratko, kao neko ko minimum osam sati dnevno pravi shopping liste i preporučuje čitaocima šta da kupe, a oni, ako i ne kupuju, sasvim se sigurno oblače svakog dana, rešila je da im umesto da donose bilo kakve rezolucije u vezi sa novim navikama, ponudi oblačenje u skladu sa onim što žele da postignu ili postanu.

  Iako deluje kao da je Generacija Z izmislila manisfestovanje, ova tehnika vibriranja sa univerzumom i privlačenjem određenih (željenih) stvari u naš život tehnikom pozitivnog mišljenja, jako je stara. Poslednji uspon blizu ovog danas doživela je sa knjigom The Secret/Tajna, a onda, poslednjih godina, zahvaljujući videima na TikToku (videi za oznakom #manifest i #goodvibesonly imaju na desetine milijardi pregleda).

  Iako je #manifest(ovanje) u trendu, posebno na TikToku i među generacijom Z, sigurno je da smo ga svi nekad primenivali, a da to nismo ni znali. Jer šta su drugo izrazi dress do impress ili fake it till you make it nego to? Ukoliko želimo da napredujemo do pozicije šefa/direktora/menadžera ili smo to već postali, ali ne osećamo svim svojim bićem da nam ta uloga pripada, treba da se ponašamo u skladu sa tim, tako da se oblačimo, pričamo, razmišljamo i, ako apsolutno verujemo u to, ta titula nam ne gine.

  Nije novina ni to da se odevanje od pamtiveka koristilo za podsticaj nekog stanja, sudbine ili ostvarenje želja – crveno obuci nek sluti na radost, stihovi su poznate folk pesme, a shopping urednica Vogue-a smatra da oblačenjem u crveno možemo da privučemo romansu u svoj život (što je takođe zasnovano na narodnom verovanju, pa devojke najčešće oblače crveni veš za doček Nove godine). Dakle, ako želite da postanete akteri romana koji sami kreirate (svog života), krenite od oblačenja glavnog junaka – ako ciljate na direktorsku poziciju oblačite se kao da ste to već postali – nosite sakoe širokih ramena, veće poslovne tašne, skupe cipele, ručni sat. Ukoliko želite da živite životom bogate mame, pogledajte OVDE kako da to postignete, da budete devojka koja obožava da vežba, napravite mood board sa slikama celebrity ličnosti koje volite, a koje idu u teretanu, kupite yoga mat i udobnu odeću – patike, helanke, duks. U nastavku pogledajte pet primera kako da dress to manifest filozofiju iskoristite na najbolji mogući način.

  ZA NAPREDOVANJE NA POSLU

  Iskoristite oblačenje da manifestujete sve svoje poslovne ciljeve. Neka vam u ovom manifest slučaju uzor bude Rosie Huntington-Whiteley, kraljica oversized sakoa i kaputa.

  manifest rosie huntington whiteley

  ZA VRELU ROMANSU

  Iskoristite magnetsku silu crvene boje da privučete ljubav u svoj život. Hailey Bieber u crvenom kao modni manifest.

  manifest hailey bieber

  SOFT LIFE

  Da biste prizvali udobnost i opuštanje u svoj život, posegnite za mekanim i nežnim na dodir manifest komadima – poput svilenog topa ili suknje sa čipkom. Svojoj shopping listi za ovu godinu možete da dodate i neke lepe vinske čaše.

  manifest kendall jenner
  Kendall Jenner – nedavno na odmoru, kao simbol soft života

  BOGATA MAMA MANIFEST

  Ubacite se u rich mama mode manifest noseći kratko odelo (o tome smo već pisali), a neka vam pri oblačenju za posao (i svakodnevni život) na umu budu mame poput Jennifer Lopez, Olivije Wilde, Ageline Jolie, Meghan Markle, Gwyneth Paltroe, Gisele Bundchen i, naravno, Julia Roberts.

  ZA ZDRAV ŽIVOT

  Olivia Wilde nema samo bogata mama energiju, nego i energiju žene koja je apsolutno posvećena vežbanju – poslednje dve godine ne prođe dan, a da paparaci ne naprave seriju fotografija glumice kako dolazi ili odlazi iz teretane. Vežbanje je nešto što treba da se nađe na svakoj listi rezolucija koja se pravi za novu godinu, a ako nemate motivaciju, možda vam pomogne dobra sportska odeća. Kad odlazite u teretanu u dobrim patikama ili imate super helanke ili triko, sigurno ćete poželeti da prošetate te manifest komade napolju.

  Fotografije: Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: