Menswear Inspired: Ove komade možete da pronađete u dedinom ormaru

18.01.2024.
RECOMMENDED

Muška nedelja mode i Pitti Uomo su u punom jeku, i dok se mi i dalje privikavamo na novu godinu, Firenca ne posustaje sa kvalitetnim revijama muške garderobe. Ceo događaj je izvor inspiracije – i to ne samo za dečake.

Ipak, žene decenijama pozajmljuju iz muškog ormara i taj trend ne posustaje ni sada. Ako se prisetimo stajlinga sa SS24 revija, komadi su mahom izgledali kao da dolaze pravo iz dedinog garderobera – pomislite na Miu Miu boat cipele ili Pradina preppy sportska jakna.

Ako ste ljubitelj muškog stajlinga ali niste sigurni kako da ga sprovedete, predstavljamo vam neke klasične menswear komade koji mogu postati deo svakodnevnog stajlinga.

PLISIRANE PANTALONE

Plisirane pantalone, kao što su ove od Staud, su posebno efektne kada se kombinuju sa topom bez rukava i fresh belim patikama ili kožnim kaubojkama. Ceo look zaokružite suptilnim komadima zlatnog nakita.

SAKO OD TVIDA

Ne možete da pogrešite sa klasičnim sakoom od tvida. Probajte ovo vuneno izdanje od Anine Bing koje se lako kombinuje sa teksasom i čizmama do kolena.

Menswear
Anine Bing Raquelle sako (Koncept 45)

DEDIN PRSLUK

Nemojte da bežite od dedinog stila, a gde bolje za početi nego od prsluka? Ukoliko ste spremni za još veći iskorak, probajte celo odelo, pa ćete lako razdvojiti komade za raznovrsne stajlinge.

SHACKET

DK0A4XFY C41 01 1
Dickies jakna (Beosport)

Shacket se odnosi na tanku jaknu, nešto između majice i jakne, i izdvojilo se kao komad vredan pažnje na Pradinoj SS24 reviji. Shacket-u dodajte ženstveni tvist uz satensku suknju ili crossbody torbu.

Saznaj više:
Povezani članci: