Buro. Wishlist: Januar u znaku uživanja

11.01.2024.
RECOMMENDED

BURO. Wishlist je po izboru redakcije i želimo dobrodošlicu hladnom vremenu i novoj godini. Sad kad smo sabrali utiske od prethodne godine, uspostavljamo nove rituale i negujemo se – unutra i spolja.

Svakodnevna nega – Augustinus Bader The Lip Balm

UK300056540 AUGUSTINUS

Augustinus Bader je jedan od vodećih brendova za biomedicinu u svetu i njihov balzam za usne štiti od gubitka hidratacije čak i kad padne temperatura. Ukoliko planirate odlazak na planinu, posetite The Lab Store pre puta kako biste se opremili najkvalitetnijim proizvodima koji će vas zaštiti od intenzivne hladnoće.

Bojana Damjanović, izdavač i generalni direktor

Dvoredno kopčanje – Mona Slim fit sako

Wishlist zima 1

Imam imaginaciju da mi teget dobro stoji, ne znam da li sam vam to rekao? Uglavnom, mašta se približi stvarnosti kada čujem: „u, što ti dobro stoji teget“. Tako je bilo kada sam nosio ovaj sako iz Mona Man kolekcije. Blago je „pomeren“ zbog ovih špicastih revera i našivenih džepova, a kupio me da ga kupim zbog dvorednog kopčanja. Baš je udoban, što ispunjava moju drugu imaginaciju – Kijanu Rivs u pokretu…

Stefan Tošović, glavni i odgovorni urednik

Kulturno uzdizanje: Klimaks, Esencijalnost niti, Teška godina

jagoda 1536x960 1
Klimaks 30 1 scaled 1

Hladno vreme i donošenje odluke da ćemo konzumirati više kulturnog sadržaja u godini pred nama, odlični su razlozi za intenviziranje odlazaka u pozorište, bioskope i muzeje. Preporučujem da do kraja januara pogledate predstavu Klimaks – autorski projekat Patrika Lazića i Dunje Matić, nastao po inicijalnoj ideji Alekseja Bjelogrlića, a inspirisan istoimenim filmom Gaspara Noe (u produkciji Heartefacta).

Kako je vizulenu eksploziju reditelja poznatog po jedinstvenoj estetici, dugim fluidnim scenama i i intenzivnoj igri kamere, prenela na scenu sjajana mlada glumačka ekipa, koju čine Aleksej Bjelogrlić, Anja Ćurčić, Pavle Mensur i Andrej Nježić, možete da pogledate 18. i 30. januara na pozorišnoj sceni Heartefact kuće (Bulevar Despota Stefana 7).

Film preporuka je novo ostvarenje reditelja Oliviera Nakachea i Érica Toledana, poznatih po voljenom Intouchables. Pa da je upola divan i dirljiv kao Nedodirljivi, film Teška godina, koji je trenutno na bisokopskim repertoarima širom Srbije, vredi pogledati.

Izložba koju preporučujem je Esencijalnost niti u Muzeju savremene umetnosti, koju možete videti do 22. februara. Izložen je deo stvaralaštva Jagode Buić, umetnice sa ozbiljnim međunarodnim ugledom i jedne od ključnih umetničkih pojava druge polovine XX veka, čiji je rad, posebno u oblasti tapiserija, obeležio jugoslovensku umetničku scenu.

Jelena Milinčić, kreator sadržaja

Ušuškavanje – Ligne Roset Pumpkin fotelja

pumpkin fotelja gir 2

Ovaj komad iz GIR-a već duže vreme privlači pažnju kod ljubitelja enterijera. Zbog svog jedinstvenog dizajna koji podrazumeva kombinaciju oblih linija koje su poslednjih godina veliki trend i nežnih boja koje se lako uklapaju, ova fotelja ima moć da se lako uklopi u svaki prostor, ali ga i posebno istakne. Ukoliko posetite GIR radnju, te isprobate ovaj komad nameštaja, primetićete da je udobnost njen najveći adut. Nije li upravo to ono što ove sezone, ali i naredne, može da osveži životni prostor.

Ivana Kordić, kreator sadržaja

Self Care – Mi hleb i Soko Skincare

394247470 6265604126878885 4288251913418379886 n
sunday pink 2 1

Januar je mesec kada volim da usporim i da se resetujem. U tome mi najviše znače mali rituali – dobar doručak, rutina pre spavanja. Najviše uživam u domaćem sourdough hlebu koji pravi divan par iza Mi hleba. Može da se poruči dva puta nedeljno i isporučuje se se na kućnu adresu, savršenstvo. Uz to, sad su počeli da prave i cardamom banove koji su NEVEROVATNI. Što se tiče perioda pre spavanja, isprobavam neke nove stvari za negu kože, među kojima su proizvodi od Soko Skincare. Trenutno je to Sunday maska za lice u prahu od roze gline i kamilice koja služi kao blagi piling i izvlači nečistoće bez uklanjanja prirodne vlage kože. Sve najlepše u novoj godini!

Anja Paspalj, izvršna urednica

Hedonizam – PRETOP

363875180 971737687378080 2733626038977994866 n

Hladno je, zima je, ali to ne znači da treba da utonemo u zimski san i zaboravimo da živimo. Izaberite dan i počastite se odlaskom u Pretop. Obavezno rezervišite, dobro se obucite i pravac na Zemunsku pijacu. Šta god da vas pitaju da li hoćete, još penušavca, pretopa ili priloga, klimnite glavom i prihvatite. I javite kako ste se proveli!

Maja Sekulić, social media menadžer

Saznaj više:
Povezani članci: