I drugo stanje može izgledati šik! Jovana, Miljana i Jovana nam pokazuju kako

28.07.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/maternity_cover.jpg

Trudnoća u život žene donosi sijaset promena, ali jedna od njih jeste i da pitanje „šta da obučem“ postaje milion puta komplikovanije nego pre! Telo se menja iz meseca u mesec, navike i potrebe su drugačije, one kombinacije koje su bile zicer rešenje, iznenada više ništa ne valjaju. Nameće se i pitanje – koliko uopšte odeće bi trebalo kupiti za taj limitirani period? Stvari se dodatno komplikuju u situacijama kada kao danas ima (mnogo) više od 30 stepeni Celzijusa.

Kako tada zadržati zdrav razum, obući se udobno ali i šik? Kako bismo dobili najbolje odgovore na to pitanje, pozvali smo tri šik devojke koje trenutno čekaju dete ali se trude da i dalje neguju lični stil i izgledaju dobro iz dana.

Jovana Sretenović

@bonjourjr

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935294352655.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935267168649.jpg

Da li ti se stil promenio od kad si ostala u drugom stanju?

Trudim se da zadržim lični pečat. Fokusirala sam se na nekoliko krojeva za koje mislim da mi dobro stoje. Ključ je i u drugom stanju prepoznati koji modeli pristaju vašoj građi jer nisu ni sve trudnice iste i opredeliti se upravo za takve. Meni trenutno odgovaraju haljine koje nisu preširoke: one koje su sečene ispod grudi ili modeli od trikotaže koji idu uz telo.

Kako si zadovoljna ponudom u radnjama?

Definitivno bi ponuda u ovom segmentu, barem kada je reč o prodavnicama koje su nama dostupne, mogla da bude raznovrsnija. Međutim, ne žalim se. Trenutno mi i cela situacija gde nemamo mogućnost da budemo društveno aktivni ide na ruku.

Kod kojih brendova još uvek možeš da pronađeš ono što ti odgovara i šta ti zapravo nedostaje?

Brendovi koji su okrenuti odevanju trudnica i gde zaista po povoljnijim cenama uvek možete pronaći sasvim fine odevne komade koji su moderni jesu Zara i H&M.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935311195099.jpg

DA LI postoji neka javna ličnost koja ti je stilska inspiracija u ovom trenutku?

Kada je reč o inspiraciji tu sam ostala dosledna favoritima, a koje su takođe u nekom periodu bile u drugom stanju: Rosie Huntington-Whiteleye, Miroslava Duma i Natasha Goldenberg, Giovanna Bataglia i nekoliko svetskih modnih blogerki.

DA LI imas neki stilski savet za devojke koje su trudne ili planiraju trudnoću?

Zvuči kao kliše, ali zaista: prepustite se i uživajte u ovom periodu. Možda neće svaki dan biti lak, ali fokusirajte se na negu lica, tela, kose. Svakako da trudnice treba da vode računa o svom izgledu. Iako ste u drugom stanju, to ne znači da treba da budete u širokim majicama i pižami. Udobnost je kao i uvek ključ dobrog stila. Nemojte previše kupovati, jer najverovatnije tu odeću nećete kasnije moći da iskoristite. Nećete pogrešiti sa monohromatskim lookom, pogotovo u neutralnim bojama. Zavirite slobodno i u partnerov garderober: predimenzionirani blejzer, veći kardigan, muška košulja… Ulaganje u aksesoare se isplati, jer onda istu haljinu možete nositi celo leto, a oni vam svakako ostaju i nakon drugog stanja.


https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/159593508823768.jpg

Da li ti se stil promenio od kad si ostala u drugom stanju?

Nije drastično, ali se promenio. Treća po redu trudnoća je donela proširene vene pa tako recimo ne mogu da nosim omiljene cipele već su mi najudobnije obične crne japanke. Ali dobra stvar je što imam sreće sa kilažom pa mogu da nosim skoro sve haljine.

Kako si zadovoljna ponudom u radnjama?

Pre nekoliko meseci, za vreme onog ludog karantina sam poručivala sve online, uglavnom stvari za broj veće… Ponuda nikad bolja! Kupila sam što mi treba i ne treba i shvatila da ću radnje zaobilaziti sigurno do sledeće godine.

Kod kojih brendova još uvek možeš da pronađeš ono što ti odgovara i šta ti zapravo nedostaje?

U poslednje vreme su mi sve primamljiviji domaći brendovi. Lipa ima divne lagane haljine, Mates super komotne dukseve, Lovers.rs isto. Dodam samo Duna Sab i Chain27 nakit i ništa mi više ne nedostaje. Našla sam i odlične second hand stvari koje bih se usudila da probam.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935110044594.jpg

DA LI postoji neka javna ličnost koja ti je stilska inspiracija u ovom trenutku?

Nekoliko njih, sa Instagrama naravno: Mariona Warda, Louise Follain i trenutno najzanimljivija Marta Cygan.

DA LI imas neki stilski savet za devojke koje su trudne ili planiraju trudnoću?

Nosite samo ono što vam prija – stvari koje ne stežu, ne žuljaju, ne umaraju. Biće vremena za skinny jeans, časna reč!


https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935345050303.jpg

Da li ti se stil promenio od kad si ostala u drugom stanju?

Definitivno sam odlučila da ostanem dosledna sebi, ali je sada udobnost na prvom mestu. Ređe nosim štikle u odnosu na ranije, ali uživam da se sređujem u trudnoći i trudim se da garderobu prilagodim promenama na mom telu u skladu sa trudnoćom.

Kako si zadovoljna ponudom u radnjama?

Veoma sam razočarana ponudom brendova i izuzev nekoliko njih zaista je veoma teško ostati stylish u periodu trudnoće jer je uglavnom mali raspon veličina ili su dostupni komadi potpuno svedeni i van svakog postojećeg trenda. Već nekoliko puta sam pričala o tome koliko je ženi bitno da ostane svoja i ženstvena u ovom periodu i sama pomisao da mi više nisu dostupni svi moji omiljeni brendovi je bila dosta razočaravajuća za mene.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595935344739508.jpg

Kod kojih brendova još uvek možeš da pronađeš ono što ti odgovara i šta ti zapravo nedostaje?

Zara i H&M su moje go to radnje i tu uvek pronađem interesantne komade, a kada su domaći brendovi i dizajneri u pitanju to su Mona i Marija Tarlać. Delovi za trudničku garedrobu su krajnje stilski depresivni i nedostaje mi da vidim sve postojeće trendove i u tom sektoru.

DA LI postoji neka javna ličnost koja ti je stilska inspiracija u ovom trenutku?

Veoma mi se dopao stil Blake Lively u toku trudnoće kao i Rosie Huntington Whiteley, Shay Mitchell i generalno Pinterest kao glavni izvor inspiracije!

DA LI imaš neki stilski savet za devojke koje su trudne ili planiraju trudnoću?

Pre svega bih im savetovala da maksimalno uživaju u tom periodu i da ih ne obeshrabruju promene na telu, koži itd. Na društvenim mrežama se ne prikazuju sve nesavršenosti, a u trudnoći često mogu da vas iznenade promene kroz koje vaše telo prolazi. Prihvatite sebe i uživajte u novom poglavlju svog života! Ja se trenutno modno najviše se fokusiram na stvari A kroja koje mogu da nosim i kasnije, ogrtače, kao i materijale koji su elastičniji. Ne preterujem sa kupovinom stvari koje mi posle neće biti potrebne tako da se maksimalno trudim da prilagodim postojeće komade novoj fazi. Aksesoari su mi omiljeni u ovom trenutku jer u tom slučaju je na snazi pravilo one size fits all.


Saznaj više:
Povezani članci: