Kako da apdejtujete ormar za novu sezonu, a da ne kupite apsolutno ništa

  11.04.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_BezKupovine.jpg

  Zvuči kao mislena imenica ali nije, šta više jednostavnije je nego što se čini. Sve što vam je potrebno jeste malo vremena, organizacije i inspiracije. Evo kako da u narednu sezonu uđete na odgovoran način, kako prema okolini tako i prema svom novčaniku.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1681371504823833.jpg

  NAPRAVITE INVENTAR

  Niko ne voli da vadi sve stvari iz ormana ali, ako hoćete da imate realan pregled situacije, morate da znate šta se tačno u njemu nalazi. Svi mi neke komade nosimo češće nego druge i zato nam se samo oni uvek nalaze na dohvat ruke, što znači da verovatno ni ne znate šta se krije ispod. Izvadite apsolutno svaki komad odeće koji posedujete i sve isprobajte kako biste znali šta vam i dalje dobro stoji, šta vam se i dalje sviđa, šta ste uopšte i zaboravili da imate (svima nam se dešava), a zatim napravite tri gomile: 

  • Gomilu sa stvarima koje su za prepravku ili popravku, a zatim odlazak kod krojačice stavite na svoju to-do listu (i ispoštujte je)
  • Gomilu sa stvarima koje volite ali se „više ne nose“
  • Gomilu sa stvarima koje ćete izbaciti (prodati, podeliti prijateljima ili donirati u dobrotvorne svrhe)

  ISPROBAJTE NOVE NAČINE DA UPARITE STVARI

  Kada su vam sve stvari napolju, lako je napraviti nove kombinacije. Odlična ideja jeste da pozovete drugarice koje će 1. biti publika za vašu mini modnu reviju novih lookova i 2. uzeti neke od gorepomenutih stvari za izbacivanje za sebe.

  • Zaboravite na stara pravila „dobrog ukusa“ i probajte da spojite različite dezene, cvetni sa prugicama, na primer. Za siguran uspeh, držite se skladne palete boja, i igrajte se sa svim drugim elementima.
  • Izmešajte večernje i dnevne komade. Svetlucava suknja ili pantalone, savršeno idu uz običnu belu majicu ili košulju, kao i uz tanka pletiva, dok se večernji topovi uparuju sa džinsom.
  • Pomešajte i komade za različita godišnja doba. Ovaj trik posebno dobro funkcioniše za prelazan period, a omiljene su nam letnje majice sa kaputima i lagane bluze sa debljim (kratkim) suknjama i pantalonama. 

  Na ovaj način, velike su šanse da pronađete nove outfite za koje niste ni znali da ih imate „u šteku“.

  MENJAJTE SE SA PRIJATELJIMA

  Kao što smo već rekli, prijatelji su odlični saveznici kada vam treba drugo mišljenje ali i za razmenu. Možda neko od njih baš želi neki komad koji je vama dosadio, a velike su šanse da imaju nešto što vama odgovara. Napravite žurku od svega, a zatim izađite u izlazak u svojim novim kombinacijama.

  PRONAĐITE NOVU INSPIRACIJU 

  Ne samo na instagramu.

  Odgledajte nekoliko epizoda serija poznatih po staljinzima i kultne filmove. Likovi sa ekrana i platna ionako su vrlo često u dizajnerskim #inspo folderima, zašto ne bi bili i u vašem? Pašće vam na pamet novi načini da nosite stvari koje već imate.

  Saznaj više:
  Povezani članci: