Kako da preživite party sezonu na štiklama?

29.12.2022.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/partystikle_cover.jpg

Pitate se kako neke žene mogu da izdrže na štiklama sat za satom, kao da su rođene u njima? Potajno ih malo i mrzite? Nema potrebe, one nisu nikakvo čudo prirode. Za početak, vrlo je verovatno da imaju kondicije tj. da su na štikle navikle, a pored toga postoje i mali trikovi koji itekako mogu da pomognu. Stižemo u spas.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1672412817571005.jpg

#1 obujte samo cipele koje vam stvarno odgovaraju

Veličina bi trebalo da se podrazumeva – iako sigurno poznajete žene kojima je i ona relativna stvar. Pored veličine, ukoliko želite da preživite noć za noći u štiklama, neophodno je i da vam sami modeli i kalupi odgovaraju. Dovoljno je teško preživeti sate i sate i kada je sve u savršenom redu, a pokušavati isto ukoliko vas nešto žulja, ili vam cipela spada, ili je štikla previsoka i ne pruža potporu stopalu već vas destabilizuje je put do pakla. 

Dakle, kupovina i odabir zaslužuju da im se posvete i vreme i pažnja – nema šanse da ne možete da pronađete par koji vam se sviđa i koji vam je udoban (ali ne očekujte udobnost patika).

#2 sve je u detaljima

Najbolje cipele na štiklu imaju tanko tapaciran đon zbog dodatne udobnosti ali ako niste sreće da pronađete takav par koji vam odgovara (a sam dragi bog zna da cena nije nikakav garant udobnosti) napravite ga sami. Gel podloški za cipele ima svuda, nemojte da vas mrzi posle ćete se kajati.

#3 pripremite đonove

Da, dobro ste pročitali. Cipele na štiklu uglavnom imaju izuzetno glatke đonove koji, nažalost, klize i čine ih nestabilnim. Odnesite ih kod obućara koji će staviti tanku gumu ili jednostavno „izgrebati“ tako da se pojača trenje cipela o podlogu i samim time doprinese stabilnosti i udobnosti.

#4 počnite polako

Hajde da budemo realni: ukoliko nikad ne nosite štikle, ne planirajte izlazak za izlaskom u štiklama od 10-11 centimetara. Imate sreće, visina od 5 i 8 cm je trenutno in pa je i ponuda odlična – od klasičnih salonki pa do modela u raznim bojama i/ili sa štrasom i ukrasima. Visina štikle nije presudna za efekat koji će cipele imati na vaš outfit ali za to da li ćete u njemu izdržati (i koliko), svakako jeste.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1672412817546634.jpg

#5 nosite ih kod kuće

Ako treba danima, sve dok se ne prilagode vašem stopalu i dok se vaše stopalo ne navikne na njih. Radite u njima sve što inače radite – hodajte, sedite… Ukoliko vas stežu, možete ih isprskati posebnim sprejem koji će učiniti da se oblikuju prema vama.

#6 odmarajte noge

Ali cipele ne skidajte ni po koju cenu zato što kad vam stopala oteknu, više nećete moži da uđete u njih. Umesto toga, sedite koliko god je moguće i pomerajte noge što više, prekrštajte ih naizmence, mrdajte.

Ako ćete štikle nositi danima, menjajte modele i to ne samo cipela već i visinu štikle.

#7 oporavak

Kao što se sportisti potapaju u ledenu vodu, tako i vaša stopala zaslužuju kupku – možda ne baš sa kockicama leda – ali svakako neku koja će doprineti opuštanju i hlađenju. Sprejevi sa eukaliptusom i mentom, kao i kreme sa efektom hlađenja takođe su odličan izbor. Osetićete se kao da ste pritisli dugme za reset.

Saznaj više:
Povezani članci: