Kako je Katie Holmes preko noći postala osoba koju pomno pratimo ove jeseni?

  16.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/katieholmes_cover.jpg

  Verujte mi, niko nije više iznenađen od mene, ali Katie Holmes se bukvalno preko noći pretvorila u poznatu osobu koja je na mom modnom radaru. Od dana kada se prvi put pojavila u seriji Dawson’s Creek (a koja je za mene došla pet minuta prekasno da bih je ozbiljno primila k srcu) preko venčanja sa Tomom Cruisom i razvoda oko kog se do iznemoglosti spekulisalo, sve do sveže okončane javno tajne veze sa Jamie Foxxom, Katie je uvek izgledala kao mlada mama iz više američke srednje klase. Sređeno – da, fashion – ne. To ne znači da nije imala svoj stil, daleko od toga, jednostavno ničim me nije fascinirao iako moram priznati da je godinama, i kada niko drugi nije, verno nosila mom jeans. Ne podleganje trendovima je svakako znak autentičnosti.

  A onda se nešto desilo. Mislim da bi bilo vrlo plitko i nefer pretpostaviti da se radi o devizi „najbolje osveta posle raskida je kad izgledaš nikad bolje“. Katie je svakako pronašla novu stilistkinju, ni manje ni više nego Julia von Boehm, koja je ozbiljan igrač i u Holivudu i u modnom svetu. Postoji šansa i da je u pitanju činjenica da je njen novi film „Brahms: The Boy II“ trebalo uskoro da izađe (ali je pomeren za februar sledeće godine). Šta god da je po sredi, Katie Holmes izgleda kao da je konačno „urasla“ u svoju javnu ličnost, to pokazuje odličnom garderobom, a nama ostaje da uživamo i skidamo trikove. Evo glavnih razloga zbog kojih se popela na vrh moje liste.

   

  Izvrnula je koncept „revenge dress“

   

  Sećate se kada je princeza Diana izašla u javnost u crnoj haljini sa spuštenim ramenima neposredno posle razvoda? U tom trenutku stvorila je koncept haljine od koje se „bivšem muti u glavi“. Katie Holmes igra svoju varijaciju na temu: haljine nema, ali svaki put kad se pojavi pred objektivima, a pojavljuje se sve češće, izgleda kao street style zvezda. Njenom narandžastom (Mango) blejzeru i mlekobeloj majici i oversized farmerkama mesto je na ulicama Kopenhagena za vreme Nedelje mode. Slažete se? Plavo Gabriella Hearst odelo bilo je prva stvar o kojoj smo jedno jutro pričali u redakciji. To sve govori.

   

   

  I Katie ima Kate/Meghan efekat

   

  I to baš od ove jeseni, čini mi se. Znate o čemu pričam, jedna od dve vojvotkinje obuče neki komad i u roku od nekoliko sati on je rasprodat. Isto se desilo kada se Katie pojavila u Khaite kašmirskom setu od džempera na zakopčavanje i grudnjaka (i pozvala taksi). Činjenica da sam grudnjak košta preko $500 dolara nije ništa promenila – planuo je. Upravo u taj trenutak bio je prelomni za njenu modnu ličnost, ili bar to kako je modna javnost doživljava. Za Khaite modni insajderi odavno znaju ali Katie je učinila da postane globalno poznat svima. Njena ljubav prema brendu je tolika da se vrlo često pojavljuje u njihovim komadima. Isto se desilo i sa baletankama sa potpisom Rothy’s, brenda koji se zalaže za održivu, etičku i ekološku proizvodnju.

   

   

  Izgleda kao svoj na svome u prvom redu

   

  I to je apsolutno pokazala na Fendi reviji za vreme poslednje Nedelje mode u Milanu. U crvenom sakou i maksi haljini crvene osnove, Katie je sijala prepuna samopouzdanja dok je sedela pored drugih važnih imena. Baš kako joj i priliči.

   

   

  Ona se zalaže za ono o čemu joj je stalo

   

  I, dok to radi, izgleda fenomenalno ali nikad pretenciozno. Krajem septembra, koji je i otpočeo ovaj talas njene vladavine, Katie je bila govornik na manifestaciji Festival Global Citizen u Njujorku. Organizacija se bori protiv klimatskih promena, siromaštva i diskriminacije, a pripadaju joj mnoge poznate ličnosti: Leonardo Dicaprio, Dakota Johnson, Natalie Portman, Rami Malek i sama Katie, koja je ovom prilikom održala i govor – u dvobojnoj boho haljini i ravnim sandalama.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: