Ovo su najbolji besplatni modni kursevi koje danas možete pohađati online

13.04.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/kursevi_cover.jpg

Da, slažemo se: bombardovani smo sa svih strana idejama kako da sami sebe popravimo i usavršimo i, iskreno, već nam je malo dosta. ALI. Kao i svuda, i ovde treba napraviti selekciju, odvojiti ono što vas zaista zanima od onoga što je samo trend koji vam realno ne znači ništa (i sasvim je uredu ako niste počeli da pečete svoj hleb!). Za one koji zaista iskreno vole modu, ovi kursevi su apsolutna poslastica iz više razloga pa bi bila čista ludost propustiti ih – ako smemo tako daleko da idemo, bilo bi i neodgovorno. Zašto? zato što ih nude vrhunski profesionalci u svom poslu i to uglavnom preko modnih škola koje obično ne dele ništa besplatno. Dakle, pored kursa za koji ste već odvojili vreme „Understanding Fashion: From Business to Culture“ na Institut Français de la Mode, napravite mesta u svom danu za bar još dva od četiri koja su na našoj listi predloga.

Business Of Fashion

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586858673545975.jpg

Bilo da želite da se modom boavite profesionalno ili je, jednostavno, samo jako volite vrlo je moguće da vam je pohađanje različitih kurseva iz svih oblasti koje ona pokriva na listi želja. Problem da ovo ne dolazi jeftino donekle je izbrisan od strane online platforme BOF koja se trudi da na što inkluzivniji način pruži određenu količinu znanja svima. Naime, oni se na ovaj korak nisu odlučili zbog ili za vreme trenutne pandemije virusa korona već pre nekoliko godina pa su pod imenom BOF Education sakupili neke od najboljih profesionalaca modne industrije. Konkretno, predavanje o tome šta i kako radi modni stilista drži legendarna Lucinda Chambers, koja je bila modni urednik britanskog izdanja magazina Vogue više decenija. Na listi tema nalaze se i mnoge koje se tiču više poslovnih aspekata, što je realno pravo osveženje. Odlično mesto da se počne!

Kering i London College of Fashion

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586858673795744.jpg

Ovaj kurs po imenu Fashion and Sustainability: Understanding Luxury Fashion in a Changing World nastao je udruživanjem snaga luksuznog konglomerata Kering u čijem vlasništvu su brendovi Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta, Brioni i poznate britanske škole London College of Fashion dizajniran je da traje šest nedelja i sadrži u sebi šest tematskih celina. Svaka od njih bavi se i upoznaje studente sa teoretskim aspektima i osnovama održive modne proizvodnje ali i stvarnim slučajevima iz prakse (sirovim materijalima, brigom o životinjama, smanjenjem emisije gasa i samim tim i efekta staklene bašte). Kurs se sastoji od filmova, podkasta, diskusija i testova.

Polimoda (i Linda Loppa)

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586858673698338.jpg

Jedna od najuticajnijih osoba modnog sveta Linda Loppa napravila je online kurs Open Education for Fashion Talents sa željom da studentima pomogne da reše probleme koji ih čekaju kada probaju da osnuju svoj posao unutar modne idustrije. Ako vam njeno ime nije poznato, onda bi trebalo da znate da je Linda deset godina bila direktor poznate modne škole Polimoda u Firenzi, a da je pre toga bila na čelu modnog odseka Royal Academy of Fine Arts u Antverpenu dvadeset i pet godina i da je učila dizajnere kao što su Raf Simons, Hyder Ackerman, Khris Van Assche i Demna Gwasalia. Danas, Linda Loppa se nalazi na poziciji savetnika škole Polimoda i član je odbora koji dodeljuje glavnu nagradu za mladog dizajnera LVMH Prize. Istina, da biste učestvovali na ovom kursu treba da prođete svojevrstan prijemni ali najbolji diplomac će na kraju imati Lindinu podršku pri razvoju svog brenda.

The Sarabande Foundation

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586858673731279.jpg

The Sarabande Foundation, dobrotvorna organizacija otvorena u sećanje Alexandera McQueena i posvećena pomaganju mladim dizajnerima, je 27. marta započela online kurs pod nazivom Sarabande Sessions u obliku otvorenih diskusija među modnim i drugim kreativcima. Svaka sesija-diskusija pokriva drugu temu (od inspiracija, izrade kostima, strategija itd). Učestvuju mnoge zvezde britanske kulturne i modne scene, imena poput fotografa Tima Walker, Tim Blanks poznati modni novinar, višestruka dobitnica Oskara za kostim Colleen Atwood, kreator Tom Brown, glumac Eddie Redmayne i mnogi drugi. Svaki razgovor traje oko sat vremena.

Saznaj više:
Povezani članci: