Prada u fazi promena ili poricanja: Da li direktor dizajna ovog luxury brenda napušta poziciju?

  03.09.2023.
  RECOMMENDED

  Fabio Zambernardi, desna ruka Miuccia Prade, priprema se da napusti modnu grupu iz Milana do kraja ove godine, prema nezvaničnim navodima.

  Italijanski dizajner Fabio Zambernardi, ključni zamenik Miuccia Prade od devedesetih godina, priprema se da se povuče sa svoje pozicije u Prada grupi do kraja 2023. godine, kako su rekli izvori koji su direktno upoznati sa situacijom. Predstavljanje kolekcije proleće/leto 2024. godine za brendove Prada i Miu Miu, verovatno će biti Zambernardijevi poslednji.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/NX7326DGHBA2VAD6BU55RQ4MIU.jpg

  Miuccia Prada i Fabio Zambernardi (Brigitte Lacombe)

  Zambernardi je počeo u Pradi osamdesetih godina, da bi konačno postao lider njenog departmana za obuću 1997. godine, pre nego što je imenovan za dizajn direktora kako za Pradu tako i za Miu Miu 2002. godine.

  Kao pokretačka snaga iz pozadine, Zambernardi je pomogao formiranje prepoznatljivog  estetskog izraza Prade, spajajući neobične printove sa strogim krojevima (inspirisanim uniformama), neretko koketirajući sa kempom i ženstvenim kičem.

  Njegov studio je poznat po tome što inspiracije koje gravitiraju ka neobičnom i preteranom, pretvara u nosive, poželjne odevne komade koji istovremeno demonstriraju i vladanje i nepoštovanje konvencionalnog dobrog ukusa.

  Poslovanje Prade je prema svim parametrima procvetalo od kraja pandemije. Saradnja Prade i su-kreativnog direktora Rafa Simonsa rezultirao je intrigantnim revijalnim izdanjima, kao i rasprodajom proizvoda. Sestrinski brend Miu Miu takođe je doživeo rast prodaje, jer su se nedavne kolekcije usmerile na mladalačke, konfrontacione varijacije na studentsku i kancelarijsku odeću.

  Prema saopštenju kompanije iz jula, prodaja je porasla za 20 posto na 2,2 milijarde evra (2,4 milijarde dolara) u prvih šest meseci ove godine, a poslovanje Miu Miu je skočilo neverovatnih 50 posto.

  Ipak, Prada kompanija je odbila da komentariše odlazak Zambernardija.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/2759f1faad0540fcdec3c1c0d4fdf0b8ce3273d6.jpg

  U proteklim mesecima, Prada se borila da zadrži ovu ključnu figuru na svojoj poziciji i želi da vrata ostanu otvorena za njegov povratak, potencijalno predstavljajući njegov odlazak kao godišnji odmor, kako tvrde izvori.

  Saznaj više:
  Povezani članci: