Upali ste u monotoniju: Evo kako da razigrate poslovni outfit

  04.09.2023.
  RECOMMENDED

  Za sve one koji rade u kompanijama sa strogim kodeksom oblačenja, izražavanje ličnog stila može se činiti teškim unutar takvih okvira profesionalnosti. Na kraju krajeva, mnogi karakteristični odevni komadi, kao što su, recimo, kaubojske čizme, klompe, haljine, majice bendova nemaju mesta u strogoj uniformi koju najčešće čine sako i pantalone.

  Međutim, postoje različiti načini na koje svako može izraziti sebe putem odeće u tradicionalnom korporativnom okruženju, samo, to jednostavno zahteva malo veštine. Možete početi tako što ćete nositi jedinstvene i elegantne aksesoare koji će obogatiti odevnu kombinaciju, poput par minđuša sa biserima ili možda vintage sata koji vam je poklonila baka. Ovi detalji mogu učiniti da skrojene odevne kombinacije deluju personalizovano i moderno.

  Slično tome, otvoren odnos prema paleti boja može unaprediti i najkonvencionalnije siluete. Sve neutralne boje poput bele, krem, bež, svetlo smeđe i svetlo sive su sigurne za poslovna okruženja. Ali uvek možete razigrati vaš outfit i uneti malo drugačije nijanse: za jesen i zimu to mogu biti bordo, tamno plava, maslinasta, a leti pastelne poput svetlo žute i zelene.

  Međutim, ovi saveti su samo vrh ledenog brega. Pročitajte dalje za potpuni vodič o tome kako da dodate sopstveni touch u ozbiljniju poslovnu odeću. Kada savladate trikove stilizovanja, oblačenje za posao će se manje činiti kao obaveza, a više kao kreativan eksperiment.

  IGRAJTE SE SA BOJAMA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/poslovni3.jpg

  Photo: @anothertomorrow

  Većina ljudi povezuje stroge kodekse oblačenja na poslu sa nošenjem jedne određene boje: crne. Međutim, postoji prostor za dodavanje novih nijansi, recimo, pepeljasto siva i camel. One su i dalje neutralne i šik, ali pružaju dodir svežine i fleksibilnosti. Ove boje se lako mogu kombinovati sa bilo kojim aksesoarom i dodati malo twista, bez previše odstupanja od tradicionalnog kodeksa oblačenja. Na primer, možete izabrati kompletno sivo laneno odelo leti umesto klasične crne boje ili možete početi malim korakom tako što ćete promeniti boju košulje ili haljine ispod sakoa. Razmislite o tamnoplavoj košulji umesto bele ili haljini braon boje umesto male crne haljine. Igranje se sa kombinacijama boja i poslovni outfit možete učiniti zanimljivijim.

  RAZMISLITE O AKSESOARIMA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/poslovni1.jpg

  Photo: @agmesnyc

  Često se čini da su aksesoari naša poslednja misao, ali možda ćete shvatiti da oni mogu razigrati vaš look. Na haljinu probajte da dodate kaiš, a obične crne cipele zamenite za one sa animal printom. Takođe, zamenite svoju uobičajenu torbu za laptop mekom antilop opcijom poput viralne Vida torbe iz Banana Republica. Minđuše i nakit takođe su dobar način da unapreditne poslovni look.

  EKSPERIMENTIŠITE SA BEAUTY IZGLEDOM

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/poslovni4.jpg

  Photo: @maysonthelabel

  Neočekivan način da zaobiđete strogi kodeks oblačenja na poslu je da usmerite pažnju na kategoriju lepote. Nosite parfeme i menjajte ih u zavisnosti od sezone. Lagani cvetni miris uparite sa prolećnom haljinom, a teški zimski sako sa vanilin-amber mirisom. Pošto različiti mirisi mogu izazvati sećanja i emocije i učiniti da se osećate samouverenije, to može biti dobar ,,aksesoar“ uz vašu korporativnu odeću. Takođe, frizura takođe može uticati na vaš celokupan izgled.

  UKLJUČITE TEKSTURU

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/poslovni2.jpg

  Photo: @me_andem

  Kada vam je look malo dosadan i ne znate tačno šta nedostaje, moglo bi biti da mu jednostavno nedostaje malo vizuelne raznovrsnosti. Predlažemo da umesto svog omiljenog vunenog sakoa odaberete sako od tvida ili da ispod svog poslovnog kompleta nosite svilenu košulju na kopčanje umesto čiste pamučne košulje. Mešanje različitih materijala, printova ili čak detalja poput volana u vašu odevnu kombinaciju dodaje dinamičnost.

  MEŠAJTE I UKLAPAJTE

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/09/poslovni.jpg

  Photo: @mmlafleur

  Hibridno radno okruženje danas je profesionalni standard i to nedvosmisleno utiče na svet radne odeće. Kupcima će uvek biti potreban dobar ženski komplet, haljina odgovarajućeg kroja ili krojene pantalone, ali se način na koji se kombinuju ovi komadi promenio. Kancelarijski život izgleda vrlo različito u različitim industrijama, posebno u poslednjih nekoliko godina. Izvršni direktori rade po hibridnom rasporedu, često putuju poslom ili nastupaju na panelima pred širom publikom gde postoji više prostora za uvođenje džinsa, pletenih komada, haljina i hrabrijih komada koji ističu individualnost. Danas, mnoge žene naginju ka pristupu kombinovanja različitih komada, kao što je kombinacija farmerki i sakoa.

  <br

  Saznaj više:
  Povezani članci: