40 načina na koje su nam street style zvezde na Nedelji mode u Kopenhagenu pokazale kako da se obučemo ove zime

  31.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/kopenhagen_fw20_cover_copy.jpg

  Osvanuo je i taj dan: prva Nedelja mode u ovoj dekadi! I Kopenhagen se pokazao kao fantastično mesto na kome taj događaj treba da se desi. Pored toga što im street style zvezde izgledaju besprekorno svaki put i činjenice da jedva čekamo da izađu fotografije sa Nedelje mode da bismo imali šta da prepisujemo, do toga koliko ulažu u ekologiju i održivost u modi.

  Ni ovaj put nas nisu izneverili, naprotiv – zadali su svima domaći zadatak. Upravo je objavljena vest da će Nedelja mode u Kopenhagenu prestati da bude obično održavanje revija i da će postati platforma za promociju ideja održivosti u modi. Neke od 17 odluka koje su doneli jesu da otpad od dekoracija za reviju mora da bude 0%, da dizajneri moraju da se obavežu da neće uništavati neprodatu garderobu, kao i da moraju da se obavežu da će u svojim kolekcijama koristiti najmanje 50% materijala organskog porekla ili od recikliranih materijala. Ako ne ispune ove uslove, dizajneri neće moći da učestvuju na Nedelji mode. Bravo!

  A kada smo kod održivosti i klimatskih promena i sami vidite kakvo je vreme napolju i da ujutru krenete u kaputu i smrzavate se, dok se posle ručka već znojite i pitate se šta vam je bilo da obučete kaput ujutru. A street style devojke na ulicama Kopenhagena pomogle su nam i tu: pokazale su nam da je vreme da odbacimo crnu boju i da u novoj dekadi budemo odvažni i da rizikujemo. Ako ste od onih (kao mi) koji imaju problem da, kada ustanu, a kasne na posao smisle za 15 minuta šta će da obuku evo 40 fenomenalnih ideja. Ako uspemo bar neke od njih da realizujemo, to će biti znak da će ovo biti dobra godina.

  Saznaj više:
  Povezani članci: