Bandana marama je it aksesoar karantina i leta

  29.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/headscarves_cover_copy.jpg

  Ne, ne radi se samo o tome da smo zatvoreni u karantinu pa izmišljamo trendove koji će nam pomoći da se ne vide egzibicije koje smo izveli sa šiškama ili izrastak dok čekamo da zakažemo kod frizera (da, saloni ponovo rade i to nas beskrajno raduje!), marama vezana oko glave je, kako se topli dani sve više približavaju, stala tik uz niski opušteni rep. Videli smo je na poslednjim revijama i trendom su predvodili Gucci i Dior, a u ovom krugu su više luksuzna izvedba nego spavam-u-šatoru-na-festivalu i iskreno, nemamo ništa protiv ovog zaokreta.

  Realno, svilena marama – a uglavnom jesu od satena (ako ne baš i od prave svile) – je možda i poslednji aksesoar kasnih devedesetih i dvehiljaditih koji još uvek nismo prevrteli u svojoj nostalgičnoj opsesiji. Ne postoji pop ikona tog perioda koja je nije nosila, a najbolji dokaz za to jeste činjenica da ćete je primetiti na poznatima od Carolyn Bessette-Kennedy (u casual klasičnom bandana printu na „ćurkice“) pa sve do Paris Hilton i Nicole Richie iz „The Simple Life“ faze (obe obično sa Pucci i LV logoom).

  Imamo dva neoborivo dobra razloga zbog čega treba da ih probate upravo sad (i ne, ni jedan od njih nije taj da takvu maramu verovatno već imate kod kuće – imate i makaze pa ne bi trebalo sami da se šišate). Prvi jeste taj da i najobičnija majica u paru sa svilenom maramom oko glave izgleda neverovatno stajliš, a zahteva minimalno truda. Ovo je posebno korisno za Zoom pozive na kojima uvek neki (bez sumnje potpuno dobronameran kolega ili prijatelj) screenshotuje celu grupu pa zatim sliku postavlja na stori.

  Drugo, uz nju, sa ili bez karantina, lako kupujete dane između pranja kose (i nikom ne sudimo ako i pored toga što je veći deo vremena kod kuće jednostavno ne stiže), a apsolutno neće moći da se primeti da li zabušavate ili ne. I, na kraju krajeva, imate li neka mnogo preča posla? Igrajte se!

  Saznaj više:
  Povezani članci: