Ovaj trend ne jenjava, već se nadograđuje: pogledajte kakvi će se korseti nositi sledeće godine

  14.09.2023.
  RECOMMENDED

  Sa piste, preko modnih izloga, do uličnog stila: pažljivo pratimo svaki značajan detalj New York Fashion Week-a i nismo mogli da ne primetimo zastupljenost korseta u nekoliko kolekcija. Da, sada smo apsolutno sigurni: ovaj trend će se nastaviti i tokom naredne godine.

  Ralph Lauren S24 002a
  Photo: launchmetrics.com Ralph Lauren

  Iako su korseti možda već nekoliko sezona česti na pistama, bilo kao shapewear ili kao glavni deo outfita, dizajneri su za proleće 2024. godine kreirali viktorijansku siluetu u različitim formama.

  Dion Lee S24 019 1
  Photo: launchmetrics.com Dion Lee

   Tu su doslovno korseti kao topovi – kao kod Cinq-A-Sept, Kim Shui i drugih – kao i korseti  na pertlanje-u slučaju Palomo Spain, Ulla Johnson i Dion Lee. Collina Strada je takođe  imala mnogo korseta, dok se Ralph Lauren, između ostalog opredelio za korsetirane prsluke.

   Tu su doslovno korseti kao topovi – kao kod Cinq-A-Sept, Kim Shui i drugih – kao i korseti  na pertlanje-u slučaju Palomo Spain, Ulla Johnson i Dion Lee. Collina Strada je takođe  imala mnogo korseta, dok se Ralph Lauren opredelio za korsetirane prsluke.

  Siriano S24 001 1
  Photo: launchmetrics.com Christian Siriano SS24

  Christian Siriano-ovi krojeni satenski korseti  na pertlanje deo su uniseks kolekcije, što nije nikakav novitet s obzirom da smo ove godine imali priliku da vidimo i muške korsetirane bluze, jakne i dukseve u Thierry Mugler kolaboraciji sa H&M-om.

  Siriano S24 003a 1
  Photo: launchmetrics.com Christian Siriano SS24

  Trend donjeg veša kao spoljašnjeg odevnog komada je već neko vreme u ekspanziji. U poslednjim sezonama, klasični komad je oživeo kroz nekoliko trendova (renaissance-core, cottage-core, ballet-core), ali ovaj stilski evergreen komad prisutan je već vekovima, sa tendencijom da tako i ostane.

  Ulla Johnson S24 011 1
  Photo: launchmetrics.com Ulla Johnson SS 24

  S obzirom na mnoge opcije već dostupne na tržištu, nema potrebe čekati proleće da biste isprobali ovaj iznenađujuće svestrani trend, već probajte sad.

  Saznaj više:
  Povezani članci: