Što veće, to bolje: kako je oversized trend zavladao modnim svetom

  27.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/oversized_cover.jpg

  Oversized trend je tu i nema nameru da ide bilo gde u skorije vreme. Ako ste misllili da je samo rezervisan za zimu i da će se nositi velike, predimenzionirane jakne onda ste se prevarili: na street style fotografijama mogli ste videti žene u haljina većim od života samog. I taj prizor nam nije metao, niti su one u tim haljinama izgledale smešno, naprotiv! Bilo je nečega veoma osvežavajućeg u igranju proporcijama i oslobađajućeg u isto vreme. Modnom svetu je bilo dosta i mikro torbi i mikro naočara pa su brže bolje požurili da sve preokrenu u suprotnom smeru. Moda se maksimizira do neslućenih proporcija! Oversized trend je postao ustaljen i toliko popularan da su je dobio sopstvene genijalne Instagram naloge.

   

  Ovo je estetika koja vlada 2019. godinom i vreme je da uskočite u ovaj „veliki“ voz. Samo pogledajte kako ga nose žene na street style fotografijama i pozajmite od njih trikove i ideje. Možda je popularnosti doprinela i sada već legendarna oversized Zara haljina na tufne koja je stekla kultni status i mnoštvo pristalica koje je samo navuku i izlete napolje izgledajući pritom veoma šik. Sada se ovaj trend prevelikih i predimenzioniranih stvari raširio kao virus (ne smeta nam da se od ovog „razbolimo“) i niko ne želi lek. Od prevelikih rukava do predimezioniranih nogavica i torbi sve ukazuje da je – veće bolje! Možda se sada prisećate Olsen bliznakinja i smejete se sebi kada ste se smejali njima kada su se pojavljivale u stvarima koje su im izgledale 3 broja veće. Ali okej, tu smo gde smo. Shvatamo da nije svaki trend za svako vreme i da (možda) dođe dan kada smo spremni da ga prihvatimo.

   

   

  Proučavajući malo dublje ove fotografije postaje jasno da se ovakvim oblačenjem šalje i jasna poruka, zauzima stav, ali ne onaj nadmeni, već odeđeni stav prema sebi. Kao da govorite da ste sigurne. Slobodne. Oslobođene staromodnog mišljenja o tome šta je to što vam „pristaje“. Tako da je sada na vama da odlučite šta je vaš „veliki momenat“ ove sezone. Da li ćete nositi oversized bluzu koja će vititi ispod kaputa ili jakne, predimenzionirane pantalone koje ćete upariti sa nečim stukturalnim gore, ili ćete ubaciti veliki šešir ili veliku torbu ako još nemate dovoljno hrabrosti pa se odlučujete na male korake. Šta god da je vaš izbor mi smo uz vas 100%. Go big or go home!

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: