Impossible Is Nothing: Serijom sjajnih mini-dokumentaraca adidas poručuje da ništa nije nemoguće

  21.04.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/adidascoer.jpg

  Svet ume da bude prilično izazovno mesto i ono u kome nekada ni tri zaredom udaha i izdaha ne pomažu da umirimo misli i vratimo samopouzdanje. Dođu nekada ti teški i komplikovani dani kada sve izgleda preteško i nedostižno i kada nam se po glavi samo vrti šta sve ne možemo. Za šta nismo dovoljno spremni ni snažni, u čemu nećemo uspeti, šta smo pogrešili, šta sigurno neće upaliti. Lista onoga što je “nemoguće” ume da bude prilično duga, takoreći beskrajna, ukoliko odlučimo da tako gledamo na stvari. Međutim, valja se s vremena na vreme prisetiti da je sve samo pitanje perspektive, i da postoji još jedna jednako duga lista. Onoga što jesmo postigli. Razmislite, šta je sve od onoga što imate sada nekada spadalo u kategoriju “nemoguće” dok ga niste ostvarili? Gde ste se sve to kolebali i sami sebe spoticali dok niste shvatili da je moguće sve što poželite? Kao u “Alisi u zemlji čuda”- nešto je eventualno impossible, nothing is impossible. Možda ne možemo da prođemo putem kojim smo namerili, ali to ne znači da je cilj nedostižan, sa neke druge strane.

  Na tu lekciju nas podseća i sportski gigant adidas koje je danas ekskluzivno objavio serijal od 20 video materijala nekih od najvećih zvezda iz sporta i šoubiza, kao što su Beyonce, Paul Pogba, Mo Salah, Siya Kolisi, Nneka Ogwumike i drugi, sa ciljem da nas podseti na NIŠTA nije nemoguće i da je u svemu potrebno tražiti mogućnosti i načine kako da se prevaziđu izazovi. Na svet treba gledati sa optimizmom i biti deo rešenja, a ne problema. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619006155198333.png

  Svaki od filmova je lična priča nekog od heroja današnjice, obogaćena arhivskim materijalima, koje objedinjuje moto da je samo nebo granica i da ne postoji nemoguće dokle god smo spremni da maštamo i da se borimo. Njihovi životni primeri i uspesi pokazuje da ovo nisu samo reči, već da je upravo takav pristup i način razmišljanja između ostalog i njima pomogao da dođu do vrha. Kratki dokumentarci upotpunjeni su pričama njihovih prijatelja i kolega sportista, a sve u cilju da se pokaže da se za snove vredi boriti, i da buntovni optimizam, koji je utkan u DNK adidasa kao sportskog brenda, ima moć da promeni život.

  Kroz otkrivanje privatnih trenutaka svojih ambasadora adidas pokazuje kako su optimizam i spremnost na akciju ključni u oblikovanju života i možda nešto što bismo svi trebali češće da praktikujemo. Poput adidas ambasadora: zamisliti idealnu budućnost, a na putu do tog cilja koristiti sve mogućnosti koje nam se pružaju. Upravo iz tog razloga, svetske zvezde su napravile video i fotografije sa željom da insprišu druge, da ih osnaže da nastave da tragaju za sopstvenim dostignućima.

  „Tokom putovanja na kome sam otkrivala šta sve moj glas može, nisam videla granice već mogućnosti da budem više od pevačice, više od muzičke ikone. Videla sam da mogu da budem inspiracija svim ljudima. Moje, tvoje, vaše mogućnosti nemaju granice“, govori Beyonce u svom videu gde brojni kadrovi pokazuju do sada neviđene detalje iz života slavne pop zvezde.

  Kroz optimizam, adidas je video mogućnost da kreira bolju budućnost za sport i za svoje strateške ciljeve postavio održivost, kredibilitet i inkluzivnost.

  Kao mogućnosti za izgradnju održivije budućnosti, brend je zacrtao obavezu da do 2024. koristi samo reciklirani poliester u svim proizvodima. Za inkluziju svih ljudi u sportu adidas je video priliku u tome što je proširio ugovor sa UEFA i on sada obuhvata Euro za žene i Ligu šampiona.

  Čuveni fudbaler iz Egipta, Mo Salah, u skladu sa tim poručuje: „Čak i dok sam menjao dresove sa igračima kojima sam se divio, ostao sam posvećen svojim uverenjima. Ostao sam veran sebi. Video sam mogućnost da jednog dana postanem više od fudbalera. Video sam da mogu da omogućim drugima da prepoznaju priliku da se kroz sport ujedine i zajedno kreiraju bolju budućnost“.

  Misiji adidasa i svetskih ambasadora pridružile su se i domaće zvezde, pa se tako glumac Boki Perić osvrnuo na zagađenje koje predstavlja veliki problem današnjice i kratko rekao: „Neki vide zagađenje. Ja vidim rešenje“. Sara Jo je poručila da su svi jednaki i da svi treba da dobiju istu šansu: „Neki vide buduće lidere. Ja vidim šansu koju svi imamo da već danas uradimo nešto“, a kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić, je svoju mogućnost da vodi tim iskoristio na najbolji mogući način da na terenu da primer svima šta znači pravi sportski duh.

  Saznaj više:
  Povezani članci: