Naked Dress: Zašto PROZIRNA haljina nikad ne izlazi iz mode

10.01.2024.
RECOMMENDED

Pored silnih IN and OUT spiskova na društvenim mrežama, ne moramo se pitati u koju je kolonu Kendall Jenner ove godine smestila prozirne haljine (ili ovaj stil možda bolje poznajete kao naked dress).

Manekenka je početkom godine objavila fotografije sa svog novogodišnjeg tropskog putovanja, uz poruku koja glasi: „2024., donesi mi ljubavi i smeh, zahvalnost i rast, strpljenje i svesnost“.

To što smo mi primetili (naravno) je transparentnu haljinu boje maslačka koju potpisuju Helsa Studio, brend od njene koleginice Else Hosk. Dugačka haljina ima izraz u obliku dijamanta preko sredine stomaka i nabore oko kukova. Haljinu je uparila sa zelenim Bottega Veneta minđušama, a njen drugi aksesoar? Čaša belog vina.

Naked dress
@kendalljenner

Kendall je i pre ove prilika pokazala svoju naklonost prema trendu transparentnog odevanja. Na Met Gali 2017. godine je obukla La Perla Couture, dok je 2021. godine nosila naked haljinu iz Givenchy-a inspirisana ulogom Audrey Hepburn iz filma My Fair Lady. Naravno, tu je i Nensi Dojaka (majka prozirnih haljina) komad koji je obukla za Met Gala after-party prošle godine.

Izraz „the naked dress“ potiče ni od koga drugog nego od čuvene Carrie Bradshaw, kada je za prvi sudar sa Zverkom obukla kratku haljinu boje kože uz bundu. Haljina je postala kultni komad iz serije Sex and the City, a Sarah Jessica Parker je ponovo obukla ovo DKNY izdanje na crvenom tepihu za Vogue modne nagrade 1997. godine.

Ako novogodišnji stajling Kendall Jenner nešto dokazuje, to je da je naked dress daleko od trenda – već stil koji opstaje kroz decenije (ako ste dovoljno hrabri da ga ponesete).

Saznaj više:
Povezani članci: