Nicolas Di Felice je sledeći gostujući dizajner u modnoj kući Jean Paul Gaultier

20.03.2024.
RECOMMENDED

Nicolas Di Felice, art direktor francuskog brenda Courrèges, sedmi je dizajner kojeg je Jean Paul Gaultier odabrao kao gostujućeg dizajnera svoje haute couture kolekcije. Velike vesti za modni svet, ali i za belgijskog dizajnera, čije ime izaziva veliko (straho)poštovanje u modnom svetu.

Nicolas Di Felice predstaviće kolekciju za JPG na Nedelji visoke mode u Parizu, koja se ove godine održava od 24. do 27. juna, gde će prikazati kako to on vidi obiman i eklektičan opus Jeana Paula Gaultiera, koji se nakon 50 godina dominacije u modnom svetu povukao sa scene pre nekoliko godina.

Nicolas Di Felice

Nicolas Di Felice je sedmi dizajner kojeg bira Gaultier. Pre njega bili su to Simone Rocha, Julien Dossena iz Rabanna, Haider Ackermann, Olivier Rousteing, Glenn Martens iz Y/Project i Diesela i Chitose Abe iz Sacaia. Zašto Nicolas?

– Nicolas je odvažan i kreativan dizajner, od samog početka svoje karijere. Odabir njega savršeno se uklapa u ideju o tome šta neki dizajner može da donese mom stilu. On veoma uspešno reinterpretira klasični stil brenda Courrèges, dok stavlja nove uticaje na sto. Možete odmah prepoznati šta ga inspiriše kod Courrèges-a, a šta on stvara, izjavio je JPG.

nicolas di felice 7
Courreges, Winter 24.
Watch @courreges winter24 today at 10.30am CET courregesfw24 1

Nicolas Di Felice jedva čeka da zaroni u Gaultier arhivu

Nicolas Di Felice izjavio je da se oseća „izuzetno počastvovanim“ zbog toga što je izabran, posebno nakon što se samo tri godine nalazi na mestu art direktora u Courrèges-u.

– Zahvalan sam na prilici da radim u legendarnoj krojačkoj radionici i jedva čekam da zaronim u Gaultier arhivu. Iako radim na izuzetnim komadima za Courrèges, većinom se trudim da se fokusiram na praktičnost i nosivost, pa me prilično uzbuđue ideja da to na trenutak ostavim po strani, izjavio je belgijski dizajner.

Di Felice poštuje Gaultiera kao stub francuske kulture i modnu ikonu koja i dalje inspiriše.

– Dolazim iz malog sela u Belgiji gde niste mogli pronaći Vouge ili prave modne časopise. Jean Paul Gaultier bio je jedina figura koja je bila poznata u mom rodnom mestu. Bio je na televiziji, svi su imali njegove parfeme. On je potpuno promenio modu i ponudio je široj publici, rekao je Nicolas, koji je završio modnu školu La Cambre u Briselu.

Back to the office Photo with @ap.olline and @annemaryaderibigbe by @chrislensz for @bazaarfrance
@nicolas.difelice

Nicolas Di Felice u punom zamahu

Nicolas Di Felice povezan je sa JPG i preko Nicolasa Ghesquièrea, koji je modnu karijeru započeo kao tinejdžer radeći kao arhivar kod Gaultiera, da bi na kraju postao deo studija. Di Felice se pridružio Ghesquièreovom timu u Balenciagi 2008, brzo nakon diplomiranja na La Cambre, ostajući u brendu šest godina. Nakon kratkog boravka u Dioru kod Rafa Simonsa, ponovo se sreo sa Ghesquièrom u Louis Vuittonu 2015, gde ostaje pet godina, nakon čega postaje art direktor brenda Courrèges.

U francuskoj modnoj kući Nicolas je postavio neke stvari i očekuje ga veoma uspešna godina. Za početak, predsedavaće modnim žirijem na 39. izdanju Međunarodnog festivala mode, fotografije i dodataka u Hjeresu, od 10. do 13. oktobra.

Njegov brend, u međuvremenu, otvara četiri prodavnice, uključujući radnju u Marais, istorijskom distriktu u Parizu. Otvaraju i predstavništvo u SAD, prvu lokaciju na Zapadnoj obali u TC South Coust Plaza, u junu 2024.

nicholas di felice coureges cathrine deneuve
Catherine Deneuve nosi Courrèges, 1965.

Vlasništvo Artémisa, privatne investicione grane francuske porodice Pino, brend Courrèges ostvario je dvostruki rast prihoda u 2023. godini, koji je podstaknut linijama aksesoara i muške mode.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: