Ovo su KREATIVNI DIREKTORI koji će osvežiti MODNU SCENU u narednoj godini

28.12.2023.
RECOMMENDED

Kako se modni trendovi menjaju svake sezone, tako se menjaju i ljudi koji stoje iza njih. Ove godine smo poželeli dobrodošlicu nekolicini novih kreativnih direktora, uključujući Sabati de Sarnu ispred Guccija i Pharellu Williamsu ispred Louis Vuitton Men. Sa odlaskom legendarnih kreativnih direktora poput Gabrijele Hirst i Sare Barton, nova generacija dizajnera će da stupi na scenu u narednoj godini, spremna da ostavi svoj trag na modnoj industriji.

Ovo su up-and-coming kreativni direktori od kojih imamo visoka očekivanja u 2024. godini.

Chemena Kamali

Kreativni direktor Moda

Nakon što je najavljeno da Gabriela Hearst napušta Chloé, nemačka dizajnerka Chemena Kamali je imenovana za sledećeg kreativnog direktora ovog francuskog luksuznog brenda. Kamali je već radila za Chloé, pod bivšim kreativnim direktorima Phoebe Philo i Clare Waight Keller.

Kamali je studirala modni dizajn na prestižnom univerzitetu Central Saint Martins, a zatim je počela da radi pod mentorstvom Phoebe Philo u Chloé. Kamali se ponovo vratila u Chloé 2013. godine, kada je došla na poziciju direktorke dizajna. Tri godine kasnije se pridružila Saint Laurentu kao direktorka dizajna za ready-to-wear kolekcije.

„Moje srce oduvek pripada Chloé“, izjavila je povodom svog povratka modnoj kući. Svoj debi će imati u januaru 2024. godine za Chloé pre-fall kolekciju.

Alessandro Vigilante

Kreativni direktori moda

U proleću ove godine, Alessandro Vigilante je imenovan novim kreativnim direktorom luksuznog brenda Rochas. Vigilante je doveden kako bi oživeo i modernizovao Rochas, usredsređujući se na garderobu i mirise. Sa impresivnom listom klijenata poput Monice Bellucci i Jennifer Lopez dok je radio u Dolce & Gabbana, kao i Lupite Nyong’o i Salme Hayek iz perioda kada je radio u Gucci, kao i vlastitim brendom koji je lansirao 2020. godine, Vigilante se afirmisao kao mlad i inovativan dizajner.

Predstavio je svoju prvu capsule kolekciju odabranim gostima u julu 2023. godine, samo šest nedelja nakon što je preuzeo ulogu kreativnog direktora u Rochas. Rebranding ove modne kuće već je u toku, ali će Vigilante prikazati svoju prvu kolekciju na Pariskoj Nedelji mode u februaru 2024 godine.

Seán McGirr

Kreativni direktor moda 2 modified

Neposredno posle njene kolekcije za SS24, Sarah Burton, dugogodišnja kreativna direktorka modne kuće Alexander McQueen, najavila je da napušta svoju poziciju. Samo nekoliko dana kasnije je mladi dizajner Seán McGirr imenovan novim kreativnim direktorom.

McGirr, još jedan alumnista univerziteta Central Saint Martins, je takođe bio student modnog dizajna. Započeo je modnu karijeru u Burberryu i Vogue Hommes Japan, gde je radio u asistentskim ulogama, da bi kasnije prešao na poziciju dizajnera ženske odeće u Dries van Noten. Najskorije, McGirr je nadgledao kolekcije muške i ženske odeće za brend JW Anderson.

Saznaj više:
Povezani članci: