Otkrivamo šta nose naše omiljene PARIŽANKE ove sezone

29.10.2023.
RECOMMENDED

Neminovno je da smo prošli kroz fazu gde smo blago opsednuti Parižankama – one vladaju stilom uprkos tome što ne obraćaju pažnju na aktuelne trendove. Prosto postoji nešto u načinu na koji kombinuju različite komade da dobiju outfit koji im stoji savršeno, kao da se uopšte nisu trudile. 

Ali sta nose žene na ulicama Pariza sada? Da li su po neki trend uvrstile u svoje ormare ili se ipak drže klasičnih komada? 

Midi suknje

Midi suknja je oduvek bila deo stajlinga jedne Parižanke, ali sada se oslanjaju na savremeniju verziju ovog komada. Umesto tradicionalnih wrap suknji, po kojima je poznata IT devojka Jeanne Damas, Parižanke su se okrenule denim midi suknjama. Kako ih stilizuju? Uz krop topove, da se otkrije malo kože oko stomaka, ili uz bele oversize majice koja se utakne u suknju. To što je nezaobilazno kod Parižanki jeste da ih uvek kombinuju sa slip papučama ili sandalama na nisku štiklu. 

Baletanke

Kad smo kod obuće, one nikad nisu odustale od baletanki. Povratak baletanki na modnu scenu ih nije ni malo iznenadilo, s obzirom da ih već nose. Najčešće ih stilizuju uz široke farmerke ili mini suknje, a obično se opredeljuju za klasične crne kožne baletanke sa kojima ne može da se pogreši.

Less is more

Jeste da se menja vreme, ali Parižanke čvrsto stoje pri „less is more“ filozofiji. U ovom kontekstu, to se najviše uvažava kada su u pitanju bluze i topovi. Bilo da su prozirne bluze ili topovi otvorenih leđa, hladnije vreme ih ne sprečava da se oblače po ovom principu. Ipak, to što pokazuju malo više gore izbalansiraju time što su pokrivene po nogama, te kombinuju sa širokim pantalonama ili farmerkama za taj je ne sais quois efekat.

Farmerke sa širokim nogavicama

Dok su uske farmerke nekad bile go-to opcija za svaku Parižanku, sada su se ipak preusmerile na trend širokih farmerki. Međutim, one uglavnom biraju prefinjenu varijantu – visoki struk, tamnija nijansa teksasa, skrojene nogavice.

Dizajnerska torba

Parižanke izbegavaju aktuelne trendove kad su modni aksesoari u pitanju, a što se torbi tiče favoriti su im dizajnerski komadi koji su vredni investicije i traju decenijama. To su klasične torbe, jednostavog dizajna i neutralnih boja koje nikada neće izaći iz mode, kao što je crni Gucci Marmont.

Saznaj više:
Povezani članci: