Pretraga

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy

Tekst: BURO.

Ne možemo reći da je veče iza nas bilo mapirano skandalima i neuobičajenim situacijama, ali svakako jeste bilo veče za pamćenje. Kako zbog glamura i over the top kombinacija na crvenom tepihu koje svečana ceremonija (poznata i kao televizijski Oskar) zahteva, tako i zbog manjih i većih iznenađenja, kao što je za početak činjenica da ceremonija po prvi put od 2003. godine nije imala glavnog domaćina, ali i u pogledu nominacija i nagrada. Sumiramo najbolje momente sa sinoćne dodele Emmy Primetime nagrada.

 

Najbolji momenat

 

Game of Thrones

 

Poslednja sezona serije “Igre prestola” (Game of Thrones) je za ovu godinu dobila rekordne 32 Emmy nominacije, no sva je prilika da je na konačnu odluku šta će i dobiti osetno uticala činjenica da sezona u pitanju definitivno nije bila ono što smo očekivali. Fanovi su bili razočarani, a kritike - pa, malo je reći da nisu bile pozitivne. U skladu sa tim, takav je i broj nagrada koji su odneli kući- nagrada za najbolju dramsku seriju za celu ekipu, i posebna za Petera Dinklagea koji je za svoju ulogu Tyriona Lanistera dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca u TV dramama. Ipak, uprkos razočaravajućim aspektima poslednje sezone, a u ime svih prethodnih genijalnih, glumci su dočekani velikim stajaćim ovacijama i aplauzom koji je poprilično dugo trajao.

 

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 1)

 

Istorijski trenutak

 

Pobednik je... Billy Porter!

 

Zvezda serije “Pose” Billy Porter, osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu u TV drami, i time zvanično postao prvi gay glumac afro-američkog porekla koji je osvojio nagradu u ovoj kategoriji. Istorijski trenutak koji će se definitivno pamtiti.

 

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 2)

 

Najveći "gubitnik"

 

"Nevine laži"

 

Čak i oni koji ne vole ovu seriju, a kamoli oni koji je obožavaju, su od proglašenja nominacija do sinoćne dodele nagrada glasno pitali kako je moguće da ove godine "Nevine laži" nisu nominovane ni u jednoj kategoriji, posebno ako imamo na umu da je prošle godine zasenila sve ostale. Odmah da vas smirimo, čini se da serija nije ni ignorisana ni previđena, već je razlog veoma jednostavan. Druga sezona krenula je sa emitovanjem 9. juna ove godine, a nominacijama za prestižnu nagradu podležu ostvarenja koja su objavljena od 1. juna 2018. do 31.maja 2019. Znači, problem je do kalendara, a ne do žirija. Druga sezona sa Meryl Streep će biti uzeta u razmatranje za 2020. godinu. Ista je situacija i sa trećom sezonom serije “Stranger Things”.

 

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 3)

 

Najbolje kombinacije na crvenom tepihu

 

Crveni tepih je ove godine gotovo zasenio veliku dramu oko toga da li će serija "Igre prestola" odneti neku nagradu - i koje bi to nagrade mogle biti. Sophie Turner se pojavila u bledo roze satenskoj haljini koja je odavala vajb Gwyneth Paltrow kada je osvojila Oskara. Angela Bassett je donela dramu u svom vatrenocrvenom kompletu sa pantalonama, a Billy Porter je već na ulazu postao glavni pobednik večeri, što se nas tiče. Zoe Kazan bi trebalo da dobije nagradu za najbolje novo lice crvenog tepiha u ovoj rundi.

 

 

Najbolja šminka

Prvo mesto na našoj listi dele dve krajnosti: ultra prirodna Michelle Williams koja daje neoboriv dokaz da platinastoj kosi ne treba ništa više od savršene kože i prirodnog makeupa i Julia Garner koja se pojavila kao futuristička metalik-bakarna monohromatska vizija (da li se to oseća Grace Jones vajb?).

 

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 13)
Michelle Williams
Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 14)
Julia Garner

Aksesoar sa političkom porukom

 

Laverne Cox

 

Da bi bila što jasnija, Laverne je kao svog pratioca dovela advokata po imenu Chase Strangio koji 8. oktobra, za LGBT i HIV projekat, pred vrhovnim sudom SAD-a brani klijentkinju otpuštenu sa posla zato što je otvoreno priznala da je transrodna osoba. Klač torbica sa potpisom Edie Parker pravljena je posebno za Laverne i za ovu priliku.

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 15)
Torbica, Edie Parker
Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 16)
Mandy Moore i Susan Kelechi Watson      @mandymooremm
Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 17)
Kim Kardashian i Kendall Jenner

Igre parova

 

Na 71. dodelama Emmy nagrada važio je moto: sve je bolje u dvoje. Od twining momenata sa crvenog tepiha do pažljivo uklopljenih prezenterskih parova, ove godine Michelle Williams i Busy Phillips nisu bile jedini prijateljski par. Samo za trunku najviše volimo Ru Paula u roze i Zendayau zelenom satenu. Zbog apsolutne komplementarnosti.

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 18)
Clea DuVall i Natasha Lyonne
Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 19)
Ru Paul i Zandaya

Nagrađeni

Bill Hader za najbolju mušku ulogu u komediji, u seriji Barry, a Jesse Armstrong za scenario serije “Naslednici” (Succession), koja je trenutno jedna od najpopularnijih HBO serija. Serija “Černobilj” (Chernobyl) dobila je nagradu za najbolju mini-seriju, Johan Renck za najbolju režiju iste, a Craig Mazin za scenario. Amazonova serija “Čudesna gospođa Mejzel” (The Marvelous Mrs. Maisel) je pak dobila nagrade u kategorijama najbolja muška sporedna uloga (Tony Shalhoub) i najbolja ženska sporedna uloga (Alex Borstein). Jedno od večih iznenađenja bila je serija “Lutalica” (Fleabag) koja je odnela četiri nagrade (najbolja glavna ženska uloga-Phoebe Waller-Bridge, najbolja komedija, najbolji scenario za komediju, najbolja režija za komediju), dok su Netflixovoj seriji Ozark otišle nagrade za najbolju sporednu žensku ulogu - Julia Garner, i najbolju režiju - Jason Bateman). Šlag na tortu ovoj ekipi je svakako Jodie Comer koja je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu za seriju “Ubiti Iv” (Killing Eve).

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 20)

 

Borba za ravnopravnost

Govor Michelle Williams o jednakosti polova

 

Svoj govor zahvalnice za nagradu za najbolju žensku ulogu u mini-seriji "Foss/Verdon", Michele je iskoristila kao priliku da skrene pažnju na neophodnost podrške i jednakosti: “Vidim ovo kao priznanje šta je sve moguće kada žena može da prati svoje potrebe, kada se oseća dovoljno sigurno da govori glasno i kada je poštovana i čuju je.” Zahvalila se i studiju koji stoji iza nje, a koji zna šta su prave vrednosti i kako se osoba ceni, i skrenula pažnju na nejednakost u svetu gde je muško vreme i rad još uvek plaćeniji nego ženski. Bravo Michelle!

Donosimo vam najbolje trenutke sa 71. dodele nagrada Emmy (фото 21)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor