Pretraga

Najvažnije modne vesti od prošle nedelje koje ste možda propustili

Najvažnije modne vesti od prošle nedelje koje ste možda propustili

Tekst: BURO.


Ako je "ona nedelja tamo" protekla u znaku saradnji, ovu su okarakterisale svađe. Što one ozvaničene sudskim tužbama, kao na frontu Versace-Fashion Nova, što one na društvenim mrežama, a znamo svi koliko one mogu da budu opasne - a sada zna i Farfetch. Neke su i izmirene, pa na primer, brend Cavalli može da započne novi život. Evo pregleda.

Versace tuži brend Fashion Nova

I to sa punim pravom, ako nas pitate. Fashion Nova, brend poznat po tome što je u stanju da u roku od manje od 24 sata iskopira i izbaci u prodaju vintage (a i nove) modele u kojima se pojavi Kim Kardashian, ovaj put se izgleda neće tako lako izvući sa kopiranjem kultnih dizajnerskih komada. Naime, kuća Versace ih je tužila zbog kopiranja legendarne zelene haljine u kojoj je JLo inspirisala nastanak Google Images davne 2000. godine. Kada se u septembru Jennifer ponovo pojavila u varijaciji na temu dotične haljine i njom zatvorila Versace reviju, nije bilo Instagram naloga ili medija koji to nije preneo, a vlasnici Fashion Nova odlučili su da profitiraju. Ako se Donatella pita, to se neće desiti.

Gucci otvara restoran u Los Anđelesu

Brendovi jedan za drugim ulaze u fine dining arenu, pa je tako Prada nedavno otvorila i prvu ispostavu svoje milanske pekare Marchesi u Londonu, a Jacquemus restoran u robnoj kući Galeries Lafayette Champs Élysées. Poslednji na listi? Novi Gucci restoran koji će se tokom sledeće godine otvoriti u Los Anđelesu. Nakon Gucci Osteria u Firenci, na red je došla i Kalifornija. Detalji su još uvek dobro čuvana tajna ali znamo da će biti negde na Rodeo Drajvu. Kruže govorkanja da će se pored Gucci, u blizini, pridružiti i restoran sa znakom Diora. Do tada, sanjaćemo Gucci torteline.

Najvažnije modne vesti od prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 6)
Najvažnije modne vesti od prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 7)

Brend Roberto Cavalli (ponovo je) promenio vlasnika

Nakon dugih peripetija i sudskih procesa, modna kuća Cavalli konačno je dobila novog vlasnika koji će učiniti sve da je vrati u život. U pitanju je privatna kompanija iz Dubaija po imenu Vision Investments koja pripada grupi Damac Properties. Hussain Sajwani, CEO grupe, potvrdio je da je kupovina italijanske modne kuće, i to u celini, finalizovana u  četvrtak.

Farfetch moli da im se oprosti...

...Zbog nepromišljene promotivne kampanje za Black Friday sniženja. Naime, na reklamnoj fotografiji su dva, pardon my french, crnca u dizajnerskim odelima sa natpisom "Da li ste čuli? #crnipetak je stigao u Farfetch". Nakon svega sat vremena na sajtu i društvenim mrežama, e-commerce gigant iz Londona bio je primoran da fotografiju skine zbog navale komentara i protesta što od svojih zaposlenih što od javnosti i da se javno izvini. Zar niko ništa nije naučio do sad?

Najvažnije modne vesti od prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar