Ova 4 trenda za leto treba kupovati samo u VINTAGE radnjama

13.05.2024.
RECOMMENDED

Ništa nije uzbudljivije nego kada pronađemo jedinstven vintage komad za koji znate da ga gotovo niko drugi ne poseduje. Second hand kupovina ne samo što podstiče individualizam i autentično modno izražavanje, već nam otvara vrata ka brendovima sa bogatom dizajnerskom tradicijom. Prosto i jednostavno, going vintage znači da favorizujemo kvalitet nad kvantitetom i podstičemo održivost.

Leto je u fokusu naših modnih moodboardova, te predstavljamo četiri aktuelna estetetska pravca i trendova koje možete pronaći u vintage izdanju, upravo zato što dolaze iz prošlosti. Od šarenih retro printova u Palm Royale stilu iz ’60-ih do delikatnih providnih komada koji dominiraju ove sezone, nemojte lako da odustajete u potrazi za jedinstvenim komadima. Second hand dragulj se krije među štenderima.

TENNISCORE

Vintage stil tenniscore

Ova estetika je našla svoje mesto u mejnstrim medijima zbog Zendayinog stila tokom pres turneje za film Challengers, i sigurno će biti u centru pažnje i tokom letnje sezone. Sa svojim elegantnim, sofisticiranim i quiet luxury konotacijama, tenniscore je oduvek bio izvor inspiracije za one koji traže istovremeno chic i sportski stil. Zamislite vintage tenis haljine, polo majice i plisirane suknje i potražite brendove sa bogatom sportskom tradicijom poput Fila, Wilson, Lacoste i Nike koji su savršeno oličenje country-club chic izgleda.

THE NAKED DRESS

7fd10016bb26a0135d2aee64fb644c16
Foto: Kamperett

Naravno, ne mislimo samo na haljine, već na sve zanosne, blago transparentne komade. Videli smo čitav niz haljina i suknji u belim, pastelnim i sivim tonovima kako lepršaju pistom tokom prolećnih/letnjih kolekcija za modne kuće kao što su Prada, Givenchy i Coperni, između ostalog. Srećom pa postoji mnoštvo vintage opcija koje odgovaraju ovom stilu. Bilo da se odlučite za romantične čipkane haljine ili delikatne bluze od organdije, verovatnoća je da ćete pronaći nešto po lokalnim second handovima.

PALM ROYALE

6f7fe146abbec6103e6796aa03612520

Od mini haljina inspirisane estetikom 1960-ih do candy cane palete boja iz serije Palm Royale, izgleda da su 60-te ponovo u modi, a leto je idealna prilika da se oslonite na ovu zanosnu deceniju. Potražite vintage haljinu koja podseća na one od Lilly Pulitzer ili ikoničan Pucci šal sa printom. Tu su naravno i predimenzionirane naočare za sunce iz 60-ih.

MINIMALIZAM IZ 90-IH

85572b7c228a88ab3b3152503d81ffc4

Oduševljeni smo bili kada smo prepoznali siluete inspirisane minimalizmom devedesetih na modnim pistama ove sezone, od pencil suknji i sivih odela do opuštenih farmerki ravnog kroja, slip haljina i bluza sa čamac izrezom. Nema sumnje da se neprestano osvrćemo na modne piste iz devedesetih kada nam prifali inspiracije (mislimo na Calvin Klein, Prada i Donna Karan, naravno).

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: