Koja TRI svetski nagrađivana filma očekujemo na 52. FEST-u?

    22.02.2024.
    RECOMMENDED

    Brojni inostrani festivalski pobednici stižu na ovogodišnji 52. FEST koji će se održati od 23.02. do 03.03.2024. Publika će pored jedinstvenog repertoara koji najvećim delom čine filmovi sa domaće kinematografske scene imati prilike da uživaju i u filmovima koji su nagrađeni na festivalima u Kanu, Veneciji, San Sebastijanu, Sandensu. Kako biste bili još uzbuđeniji oko ovogodišnjeg festivala dobijamo i vest da će biti prikazani i filmovi dobitnici nagrada BAFTA i Zlatnog Globusa.

    fest

    Tri filma sa 52. FEST-a

    Memory

    Koprodukcija SAD i Meksika prikazuje se u ovogodišnjoj Gala Plus selekciji. Sa venecijanskog festivala ponela je pehar za najboljeg glumca pripao je američkom glumcu Peteru Sarsgaardu.

    Priscilla

    Film o ljubavi između muzičke zvezde Elvisa Presleya i Priscille, njihovom kompleksnom odnosu i braku, poneo je takođe pehar u Veneciji za najbolju glumicu Cailee Spaeny. Američka glumica nedavno je primila i nominaciju za Zlatni globus za glavnu žensku ulogu.

    All Of Us Strangers

    Britansko-američka koprodukcija reditelja Andrewa Haigha, Gala Plus programa jedan je od filmova za koje verujemo da će uzeti svu slavu. Ovaj film poseduje šest nominacija za BAFTA nagrade (najbolji britanski film godine, režija, adaptirani scenario, sporedna ženska uloga, sporedna muška uloga (Paul Mescal) i kasting). Glavne uloge dodeljene su popularnim glumcima Paulu Mescalu i Andrewu Scottu.

    Foto: YouTube, Fest

    Saznaj više:
    Povezani članci: