Barbie dobija knjigu i ponovo ima svetsku turneju

    24.01.2024.
    RECOMMENDED

    We’re living in the age of Barbie i da je tako, nigde nije bilo očiglednije nego na svetskoj turneji filma Grete Gerwig, koja je zaradila milijardu dolara, a za koju je stilista Andrew Mukamal osmislio posebne lookove Margot Robbie. Od prvog pogleda na Barbie – na CinemaConu u aprilu 2022, pa do poslednjeg pojavljivanja glumice na crvenom tepihu Zlatnog globusa – kada nosila Armani kreaciju inspirisanu Mattelovom lutkom, iz 1977, ona je u svim pojavljivanjima u javnosti izgledala kao (bila) barbika. A sada će sve to biti zabeleženo u knjizi.

    – Knjiga Barbie: The World Tour bila je samo ideja koju sam dobio u svom dnevnom boravku, kada sam počeo da sanjarim o garderoberu Margot za Barbie press turneju u martu 2023, napisao je Mukamal u Instagram objavi otkrivajući naslovnu stranu knjige – Robbie kao barbika odevena u roze Chanel odelo.

    Turneja za film Barbie odvijala se u svakom delu sveta, a kada je prekinuta zbog SAG – AFTRA štrajka, Margot i Mukamal odlučili su da svaki planirani stajling iskoriste i fotografišu, baš onako kako je prvobitno bilo planirano – da glumica nosi Schiaparelli u Los Anđelesu, Vivienne Westwood u Londonu, vintage Chanel sa odgovarajućim Streamline prtljagom na aerodromu. Sve lookove u knjizi, fotografisao je Craig McDean.

    Knjiga o Barbie efektu, filmu i turneju, naći će se na policama 8. marta, izdavač je Rizzoli, a sadrži predgovor Edwarda Enninfula, uvodnu reč Margaret Zhang i pogovor rediteljke filma Grete Gerwig.

    Saznaj više:
    Povezani članci: