GARDEN PARTY: Dior predstavlja cruise kolekciju u Škotskoj

  Dior revija zakazana je za 3. jun u dvorcu Drummond.
  16.03.2024.
  RECOMMENDED

  Dior će predstaviti cruise kolekciju za 2025. godinu, 3. juna, u vrtovima dvorca Drummond u Škotskoj. Ovaj slikoviti lokalitet u Pertširu blizu Krejfa, grada poznatog po viskiju i istoriji trgovine stokom, pojavio se u filmovima Rob Roy i TV seriji Outlander, u kojoj je predstavljao vrtove Versaja. Izgrađen visoko u brdima, dvorac je napravljen kao utvrđenje u 15. veku.

  Dvorac Drummond poseduje vrt u renesansnom stilu i kombinuje stilove italijanskih terasa i skulptura sa francuskim parterima. Tu je upečatljiv sunčani časovnik iz 17. veka, kao i bukva, koju je posadila kraljica Viktorija, a koja do danas predstavlja obeležje njene posete, 1842. godine. Dvorac inače nije otvoren za posetioce i danas je sedište Lady Jane Heathcote-Drummond-Willoughby, 28. baronese Willoughby de Eresby, koja je bila počasna dama na krunisanju kraljice Elizabete II.

  I Christian Dior je voleo Škotsku

  POVRATAK U ŠKOTSKU Modna kuća je organizovala bal u obližnjem hotelu Gleneagles, kada je prikazana kolekcija za proleće 1955, a osnivač kuće, Christian Dior, bio je nadahnut Škotskom u svojoj debi kolekciji, koju je prezentovao 1947. godine i nazvao je Écosse.

  dior cruise 23
  Dior Cruise 2023, kolekcija je prikazana u Sevilji

  Očekuje se da će Maria Grazia Chiuri, umetnička direktorka ženskih kolekcija u Dioru, nastaviti tradiciju saradnje sa lokalnim zanatlijama na svojim kolekcijama, što značajno povećava prihode od turizma na tim lokalitetima – ako izuzmemo godinu kovida, cruise kolekcije brenda Dior prikazane su u Meksiko Sitiju, Sevilji i Atini. Poslednji put kada je neka luksuzna modna kuća posetila Škotsku bilo je 2012. godine, za Chanelovu Métiers d’Art reviju, koja je održana u Dvorcu Linlithgow blizu Edinburga.

  Saznaj više:
  Povezani članci: