Pretraga

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva

Tekst: BURO.

Foto: Mrdja Lovers Studio

Humanitarni događaj „Slikarski ringišpil“, koji je za cilj imao novogodišnje druženje i podršku za korisnike radnog centra „Zvuci srca“, kao i obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava – održan je prošlog vikenda u Rajićeva Shopping Centru.

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 1)

Organizatori ovog nesvakidašnjeg, umetničkog događaja u srcu grada – Ars kreativno i maštovito u saradnji sa Rajićeva Shopping Centrom odlučili su da spoje humanost i kreativnost, a pozivu su se nesebično odazvali eminentni umetnici: Ružica Milutinović, Stefan Lukić, Svetlana Ninković i Aleksandar Popović, kao i digitalna kreatorka i kolumnistkinja, Branislava Antović, ali i pevačica Anđela Vujović – Angellina.

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 2)
Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 3)

U okviru ovog humanitarnog događaja učesnici su oslikavali 7 slikarskih platna u ukupno 7 iteracija, a svaki učesnik se zadržao ispred jednog platna 15 minuta. Nakon što su svi posle tročasovnog slikarskog druženja ostavili trag na platnu i preneli svoj zvuk srca, nastala su unikatna umetnička dela koja će biti licitirana u okviru humanitarne aukcije, a sav novčani prihod biće doniran HO „Dečje srce“.

Tokom događaja učesnici su uživali u druženju sa korisnicima centra „Zvuci srca“, razgovorima i toploj čokoladi koju je za ovu priliku obezbedio Starbucks Srbija.

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 4)

Umetnička dela će biti izložena u Rajićeva Shopping Centru do 16. decembra, nakon čega će biti preneta u kafić „Zvuci srca“ na Čuburi. Za ove unikatne slike tokom čijeg nastajanja su multimedijalni umetnici „ukrstili četkice“, možete licitirati na Instagram profilima: @zvucisrca, @arskreativnoimastovito, @rajicevashoppingcenter ili kroz prosleđen upit na e-mail: [email protected] Žiro račun na koji možete uplatiti novac za pomoć korisnicima ove Humanitarne organizacije je sledeći: 250-1340000055060-07, a svrha uplate: Slikarski ringišpil.

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 5)
Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca – „Slikarski ringišpil“ Ars i Rajićeva (фото 6)

Očekujemo vas u Rajićeva Shopping Centru, u srcu grada i epicentru gradskih dešavanja, gde možete pogledati umetnička dela sa “Slikarskog ringišpila”, jer osim humanitarnih aktivnosti na ovaj način smo ispromovisali kulturu, multimedijalne umetnike i sve one koji doprinose razvoju našeg društva.

Ovim događajem obeležen je važan dan za svakog pojedinca, dan u kome je pokazano da je najvažnije biti čovek i poštovati prava koja su jednaka za sve nas – i koristimo priliku da pozovemo sve koji su mogućnosti da se više bave humanitarnim aktivnostima!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor