Kada bi USAMLJENOST imala sliku i ton bila bi…

  12.04.2024.
  RECOMMENDED

  Iz želje da se kroz sintezu slike i zvuka skicira usamljenost, kao i da se ispriča priča o životu koji se budi, teče i gasi, muzički duo PAX objavio je spot za numeru Noć i postoji nekoliko razloga zbog kojih je ovo interesantno.

  Koristeći isključivo reciklirane materijale i stvarajući distopijski svet od starih delova kompjutera, želeli su isto vreme i da ukažu na mogućnost kreativne održive umetnosti. Koristeći stop motion animaciju, želeli su da naprave svet koji izgleda opipljivo i ubacuje gledaoca u jednu izmaštanu realnost koja prenosi univerzalnu emociju samoće i borbe između dana i noći.

  Projekat Noć isprva je krenuo kao entuzijastični poduhvat, ali ubrzo su se u projekat uključili umetnici iz različitih sfera i prvobitna zamisao se samo proširila, te su u projekat ušli i Jelisaveta Nikolić kao animator, Vesna Prijović i Davud Turković koji su se bavili scenografijom i oslikavanjem, Milica Živanović kao kostimograf, Neda Mojsilović kao direktor fotografije i Nikola Erić i Sofia Kuzmanović kao producenti i organizacija.

  P001
  P002
  P003
  P004
  P005
  P006
  P007
  P008
  P009

  PAX – Muzika i vizuelna umetnost

  PAX – muzički duo koji čine Filip Pavlović i Minja Vuletić, predstavlja spoj muzike i vizuelne umetnosti. Njihova muzika donosi zvuk koji čini mešavinu alternativne i moderne pop muzike dok ujedno istražuje širok spektar emocija sa kojima se svako može povezati.

  P011

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: