Da li je došlo vreme da konačno zatvorimo slučaj Britney?

    30.09.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/casecover.gif

    Nakon što je izašao još jedan dokumentarac o slučaju Britney, pomislili smo da eksploatacija njenog lika i dela jednostavno nikad neće stati. Ali, izgleda da stvari ipak idu na bolje i da se borba za njeno oslobođenje zaista bliži kraju. Na ročištu održanom u sredu, sudija je odobrila zahtev advokata Britney, suspendujući njenog oca sa pozicije staratelja, posle 13 godine duge borbe.

    Verovatno retko ko od nas i može da zamisli šta znači 13 godina života pod tuđom palicom koja određuje, zabranjuje, odlučuje i definiše apsolutno sve nad nama i o nama, a da se naš glas u celom tom procesu ne čuje. Istina, dokumentarci koje smo gledali jesu izneli na videlo detalje koje nismo znali i drugačije verovatno i ne bismo saznali, ali i dalje nismo čuli nju iz prvog lica, a samo ona zna apsolutno svaki detalj ove dugogodišnje na svim nivoima iscrpljujuće borbe.

    Prvi put od 2008. godine, Britney će biti bez očevog nadzora, dok nastavlja da se kreće ka potpunom oslobođenju od njegove sveprožimajuće kontrole. Sudija je imenovala kalifornijskog računovođu, Johna Zabela, kao privremenog nadzornika finansija pevačice.

    Ona je zapravo prekinula svoju javnu tišinu prvi put na ročištu u junu ove godine, kada je pokušala da ukaže na zloupotrebe koje trpi i na kakve je sve načine eksploatišu, čime je ovaj već pomno medijski praćen slučaj, dosegao još više pažnje. Starateljstvo je zasnovano 2008. godine, nakon što je otac pevačice tražio kontrolu nad svim aspektima života i posla svoje čerke, navodeći kao razlog njeno nestabilno mentalno zdravlje (prisetimo se da je eksploatacija jedne mlade žene upravo ono i što je dovelo do nervnog sloma) i zloupotrebu supstanci. Britney je tek u julu ove godine bilo dopušteno da izabere svog zastupnika i od tada je on težio da je u potpunosti oslobodi od očeve kontrole.

    Osim što je zahtevao istragu o ponašanju Spearsa, advokat je doveo u pitanje i finansijsko upravljanje nad pevačicinim imanjem, uključujući veličinu njegove plate, ogromne provizije i ostale zloupotrebe. Kako smo nedavno saznali, u spavaćoj sobi pevačice se čak nalazio uređaj koji je snimao sve razgovore koje je obavljala, a pored toga su sve poruke sa njenog telefona prosleđivane ocu. Snimanje razgovora na privatnom mestu bez saglasnosti obe strane je nedvosmisleno kršenje zakona. Još uvek se ne zna da li je sud koji je nadgledao starateljstvo odobrio nadzor ili uopšte znao za njegovo postojanje.

    To je upravo ono što je i izazvalo oca da naprasno zatraži prekid starateljstva, strepeći da će sva njegova kršenja zakona biti razotkrivena, iako je njegov advokat naveo da se informacije iz dokumentarca ne mogu smatrati dokazom. Ispred suda, Britney je dočekala četa fanova koji su zajedno sa njom slavili ovu odluku. Širom LA-a napravljene su žurke, a Britney je ne na sedmom, već devetom nebu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: