Pretraga

Pogledajte prvi trejler za film o David Bowieu

Pogledajte prvi trejler za film o David Bowieu

Tekst: BURO.

Nakon njegove smrti 2016. godine bilo je samo pitanje trenutka kada će se i ko prihvatiti zadatka da na veliko platne prenese život i delo Davida Bowiea. Teritoriju je zauzela nezavisna američka filmska produkcijska kuća - Neon - poznata po distrubiji naširoko poznatih i nagrađivanih filmova: "Parazit", "Spenser" i "Najgora osoba na svetu". Navijamo da nastave u istom ritmu kada je reč o filmu o neprikosnovenom muzičkom geniju i ikoni stila.

Bowie je bio autor 25 albuma, a glumio je i u nekoliko filmova. Njegov poslednji studijski album "Blackstar" objavljen je 8. januara 2016. godine na njegov 69. rođendan. Njegov prvi hit "Space Oddity" 1969, lansirao ga je pravo među zvezde, a David je nastavio da se igra, zabavlja, peva i nastupa pod različitim alijasima: Ziggy Stardust, Aladdin Sane i Thin White Duke. Ostavio je neizbrisiv trag na svet muzike, mode, stvaralašta kao takvog i ako ovaj film uspe da prenese barem delić njegove nesagledive veličine, bićemo zadovoljni.

"Moonage Daydream" istražiće kreativno, muzičko i duhovno putovanje muzičara kroz nikada ranije viđene snimke, performanse i stihove koje je pevao. Film je režirao, napisao i producirao Brett Morgen, koji je takođe radio na filmovima "Kurt Cobain: Montage of Heck" i "Jane", a premijera je zakazan za 16. septembar. Pogledajte trejler i zaključitećete šta možete da očekujete. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor