Šta nam novo sprema Wes Anderson?

    11.01.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/henry_cover.jpg

    Nezaustavljivi Wes Anderson, nakon što je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih (a mi se odmah prijavili za ukrcavanje) i režirao Fracusku depešu koja osvaja publiku na svakoj strani sveta, nastavlja u istom tempu. Prvi put objavljen 1977. godine, „The Wonderful Story Of Henry Sugar” Roalda Dahla sada dobija Netflix filmsku adaptaciju sa potpisom Wes Andersona i nekim poznatim licima. Evo šta sve znamo o tome.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1641905414391105.jpg

    Ako ime Roald Dahl još nije upalilo lampicu, reč je o autoru „Čarli i fabrika čokolade” i „Matilde”. Iako, dakle, poznat po pisanju za mlađu publiku, „The Wonderful Story Of Henry Sugar” se odnosi na stariju. Film je zasnovan na istoimenoj kratkoj priči, a govori o Henryju, koji usavršavajući svoje veštine, kao i mogućnost da predvidi budućnost koristi svoje novootkrivene sposobnosti u kockarnicama i počinje da osvaja velike sume novca. Odbijen svojim nedavno stečenim bogatstvom, Henry se zaklinje da će osnovati najopremljenija sirotišta na planeti.

    Film će biti drugo Andersonovo istraživanje Dahlovih dela, nakon što je prethodno režirao animirani film „Fantastični gospodin Foks”, koji je bio nominovan za Oskara. Benedict Cumberbatch će se naći u glavnoj ulozi, dok su ostali članovi glumačke ekipe: Dev Patel, Ralph Fiennes i Ben Kingsley. Očekuje se da produkcija počne sledeće nedelje u Londonu, a datum premijere (za sada) ostaje nepoznat. Kod nas je Wes Anderson uvek dobrodošao.

    Saznaj više:
    Povezani članci: