Film „Joe Bell“ je srceparajuća istinita priča koju svako treba da pogleda

    23.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/filmjcover.jpg

    Svakako će vam i sam trejler naterati suze na oči a u njemu glavni glumci, Mark Wahlberg i Reid Miller, pričaju priču o ocu koji je želeo da sačuva uspomenu na svog sina koji je usled nasilja koje je trpeo izvršio samoubistvo, i istovremeno prenese važnu poruku prihvatanja širom Amerike. Reč je o istinitoj priči koja je ekranizovana kao film „Joe Bell“ i koju ćemo od danas moći da gledamo, a film pokreće važna pitanja koja se tiču vršnjačkog nasilja i posledica istog i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

    Iako ovaj slučaj datira iz davne 2013. godine, i danas svedočimo sličnim situacijama koje se uglavnom završavaju jednako kobno. Naime, 2013. godine u malom gradu La GRande u državi Oregon, petnaestogodišnji Jadin izvršio je samoubistvo, usled verbalnog i fizičkog nasilja koje je trpeo od vršnjaka u školi – onlajn i oflajn. Jadin je sanjao da će se jednog dana preseliti u Njujork kako bi studirao modu ili fotografiju. On nikada nije imao problem da iskaže sve ono što jeste, a čak je bio jedini dečak u cheerleader timu, zbog čega je takođe trpeo nasilje. Osim činjenice da je reč o filmu baziranom na istinitoj priči, ovo je važna uloga i za glumca Reid Millera. I on je u stvarnom životu trpeo zlostavljanje kao i Jadin, lik kojeg glumi u filmu, zbog čega je u jednom momentu odlučio da prestane da ide u školu, i da nastavu krene da prati od kuće.

    Joe je posle smrti svoga sina pokrenuo sa prijateljima “Faces for Change”, organizaciju koja se bori protiv vršnjačkog nasilja, i odlučio da krene na pešačku turu u trajanju od dve godine, kako bi širom Amerike podigao svest o posledicama problema zbog kojeg je izgubio sina. U intervjuu koji je dao za lokalnu televiziju, priznao je da misli da je mogao da učini više za svoje dete. Budući da je ideja da se priča prenese do svih detalja, u filmu možemo videti da iako je Joe prihvatio svog sina, ipak ga nije do kraja razumeo. Joe je želeo da se njegov pešački poduhvat završi u gradu snova njegovog pokojnog sina, Njujorku, ali posle samo šest meseci pešačke ture Bell je preminuo kada ga je u Koloradu udario kamion.

    Grad La Grande u kome je Jadin živeo broji 13 000 stanovnika. Nemali je broj mladih koji su osećali sličnu vrstu pritiska i u drugim malim gradovima i takođe bili zlostavljani zbog svoje različitosti, kakav god da je pojavni oblik ona imala. Ne možemo dovoljno da istaknemo koliko je važno da se bavimo ovim problemom, te se nadamo da će ovaj film uspeti da takne barem neki broj ljudi i osvesti ovaj problem sa kojim se svakodnevno suočavamo, iako je to samo početak rešenja.

    Saznaj više:
    Povezani članci: