Ne propustite: Izložba pozorišnih i filmskih plakata „Priče na 70×100“ Ismara Žalice u Beogradu

  19.04.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/cover_izlozba-pozorisnih-plakata.jpg

  Beogradska publika imaće priliku da vidi radove jednog od najistaknutijih grafičkih dizajnera mlađe generacije u Bosni i Hercegovini, Ismara Žalice, na izložbi njegovih pozorišnih i filmskih plakata pod nazivom „Priče na 70×100“ u Endžio HAB-u na adresi Dobračina 4 u Beogradu. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za subotu 22. aprila u 19 časova. Plakati koji će biti izloženi nastali su u periodu od studentskih dana autora pa do danas.

  Žalica je magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na kojoj danas radi kao Viši asistent na oblasti fotografije, odsek Grafički dizajn. Još od studentskih dana nagrađivan je za postizanje izuzetnih rezultata tokom školovanja. U svojoj dosadašnjoj karijeri realizovao je veliki broj projekata u saradnji sa pozorišnim kućama i festivalima, filmskim produkcijama, te nezavisnim muzičkim izvođačima. Za svoj rad je nagrađen nizom nagrada i priznanja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1681915041580164.png

  Pre otvorenja izložbe, istog dana na istoj lokaciji, od 17 do 18:30 časova biće održana autorova prezentacija – od ideje do izvedbe specifičnih plakata za medije, gde će se plakati sa izložbe koristiti kao konkretni primeri tokom predavanja. Žalica se bavi teoretskim aspektom vizualne komunikacije i slične teme je obrađivao u svojim dosadašnjim radovima.

  Izložbu i prezentaciju realizuje udruženje Kontakt iz Sarajeva u okviru CERC projekta regionalne saradnje i kulturne razmeene u saradnji sa YIHR Srbija i udruženjem Kulturocilin iz Beograda.

  Saznaj više:
  Povezani članci: