Zvuk koji nam je falio: Florence + The Machine se vraćaju sa novom muzikom!

    23.02.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/florencecover.jpg

    Dve reči su bile dovoljne da se internet zapali – „Something’s coming“ sa potpisom Florence Welch. Posle četiri godine pauze, stiže dugo iščekivani peti studijski album grupe, a iako još ništa nije eksplicitno potvrđeno, kruže glasine o novoj eri benda koji će se nastupima vratiti na leto i to sa nizom već potvrđenih datuma na evropskim festivalima. Sve je zapravo počelo u ponedeljak, kada su fanovi uočili bilborde na kojima je Florence obučena u srednjovekovnu odeću raštrkane širom Londona i mahnito počeli da ih dele na društvenim mrežama.

    Novi album, koji je još uvek zvanično bez naslova, navodno će nositi naziv „Chapter 1“, a prateći znakove pored puta, odnosno preuređenje zvaničnog sajta benda u novu srednjovekovnu tematiku, na kom je otvorena samo prva karta iz špila, naslućujemo da će prva pesma poneti naziv „King“. Pretpostavlja se da će album imati 15 pesama, po jednu za svaku kartu koja se pojavljuje na sajtu, a „King“, prva okrenuta karta, biće glavni singl celog projekta.

    Florence + The Machine su objavili svoj poslednji album, „High As Hope“, 2018. Od tada je frontmenka objavila nekoliko samostalnih singlova, uključujući „Light of Love“ i „Call Me Cruella“ za film „Zlica“. Kao neko kome su mjuzikli prva ljubav, Florence je otkrila da će pisati muziku i tekst za muzičku adaptaciju „Velikog Getsbija“. Knjiga sadrži neke od njenih omiljenih citata u književnosti, a ona osim toga, oseća duboku povezanost sa Fitzgeraldovim slomljenim romantizmom. Zvaničnog datuma izlaska albuma još uvek nema, ali Florence je na našim plejlistama uvek dobrodošla.

    Saznaj više:
    Povezani članci: